Rovás Infó legjobbjai – 2013

alt

Ismét eltelt egy év, ezért újra összeállítottunk egy listát a Rovás Infó cikkeiből. Lássuk mi iránt érdeklődtek olvasóink az elmúlt évben?

 

Best of Rovás Infó – 2013.

Cikkeink olvasottságának elemzése segítséget jelent a szerkesztőségnek és egyben értékes információ a rovásműveltség kutatói számára is. Vajon melyek a rovással kapcsolatos érdekfeszítő témák? Hogyan fejlődik nemzeti írásunk? Melyik szakterület a legizgalmasabb? Milyen újságírási fogások érnek célba? És még sok más, hasonló kérdésre kaphatunk néha egészen meglepő választ. De mindenek előtt lássuk a rangsort!

Nézettségi rangsor az összes hír között 2013-ben

  1. Google – Rovás cenzúra? – (minden idők legolvasottabb cikke is egyben)
  2. Pedagógus a rovás ellen
  3. Handwritten Rovas
  4. Székely menetelés – rovásfeliratok
  5. Rovás: ősi román írás?
  6. Megszólal a tudományos élet
  7. Sólyom Airlines: rovás helyett?
  8. Cél a náci rovás?
  9. Zsidó rovásírás
  10. Rovásírás Játék program

Rovás Info első teljes évében – 2010 – többnyire a közéleti hírek, szenzációk álltak az érdeklődés középpontjában. A 2011-es évtől fokozatosan áttevődött a hangsúly rovással kapcsolatos kutatási eredményekre (hun és türk rovásemlékek), illetve a korszerű rováshasználatra (rovástábla, rovásfeliratok). 2012 népszerű híreit viszont már többnyire a technika (szabványosítás és digitális rovásalkalmazás) határozta meg.

2013 legolvasottabb 10 híre közül sajnos 7 rossz hír, melyet a jelenlegi pártpolitika és a régi világrend máig velünk élő csontvázai gerjesztenek. Nekik köszönhető, hogy nemzeti írásunk szabványosítását érintő 3 hírből mind a 3 negatív. Bár sok bizakodásra a 2014-es tripla választási év sem ad okot, a jó hírek születése alapvetően a rovótársadalom erején és munkáján múlik!

Rovatok legolvasottabbjai – 2013:

Cikkeink az alábbi felsorolás szerinti rovatokba rendezve is böngészhetőek a Rovás Info szalagcím feletti vízszintes menüsorban. Az értékelésben azok a cikkek, melyek már a teljes rangsorban szerepelnek, nem kerülnek ismételt feltüntetésre, helyükbe a rangsorban következő cikkek kerülnek.

A 11 rovat legnépszerűbb cikkei között szerencsére többségben vannak az előremutató, építő témájúak, de a negatív cikkek számán látszik, hogy van még teendője a rovótársadalomnak. Remélhetőleg jövő ilyenkor pozitívabb hírcsokorral tudjuk olvasóinkat megörvendeztetni.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share