alt
Technika

Technikai autonómia: Sic.hu

Amíg nem jegyzik be a Székelyföld saját domainjét (.sic), addig a sic.hu alá lehet regisztrálni a székelységhez kötődő oldalakat, levelezési címeket.

Technika

Rovott GYIK

Egyre több tartalom érhető el a rovásműveltséggel kapcsolatban a Rovás Infón. A Gyakran Ismételt Kérdések rovat fejlesztés alatt áll, de várjuk a javaslatokat.

Technika

Facebook – 10.000 rovó

10.000+ ismerőssel, rajongóval újabb mérföldkőhöz érkezett a Rovás Infó, mely mára a rovásműveltség legismertebb szakmai-közéleti hírforrásává vált.

Technika

Rovásírás billentyűzet WP7-re

Április 1-jei tréfának szánták az alábbi technikai bejelentést, de már létezik rovásos billentyűzet és billentyűkiosztás is.

 

A rovás billentyűzetről

Egyre erősödik az igény a rovásbetűs billentyűzet iránt.

Alkalmazások

Rovástábla az iPhone-on

Rovás helynévtábla a teljes Kárpát-medencére az iPhone-on. Most már bárhol, bárkinek meg lehet mutatni, hogy nézne ki a települése egységes rovás helynévtáblája.

Technika

Facebook: 5000+ és RSS

A Rovás Info ismerőseinek száma a Facebook-on elérte az 5 ezret. További lehetőségek vannak a rováshírek követésére: FB-lap, RSS.

 

Facebook: Rovás Info-nak 5000+ ismerőse van

A legnépszerűbb rovás közéleti és szakmai honlap másfél éve indítottal Facebook oldalát, amely néhány napja elérte az 5 ezres határt az ismerősök számában.

Technika

Hun TV – Rováshíradó

Ismételten a Hun TV vendége volt a Rovás Alapítvány. A Rováshíradó c. sorozatban az elmúlt év eredményeiről, az idei év terveiről kaphat képet a néző.

 

Rovás híradó

A tavaly indult világhálós TV, a Hun TV a kezdetektől fogva érdeklődik nemzeti írásunk iránt.

Technika

GYIK – Rovás Info rovatismertető

Nemrég újabb rovattal bűvült a Rovás Info, melyben gyakran ismételt kérdésekre találhatók meg a folyamatosan frissülő válaszok.

 

Gyakran ismételt kérdések

Nemzeti írásunk iránt egyre nagyobb az érdeklődés, sok kérdés érkezik szakmai és közéleti támákban is a rovással kapcsolatban.

Technika

Rovás 500 jele – programozva

Rovásszámaink közt később jelent meg az 500-as jel, több szálon is azonos eredménnyel. Nagy Béla matematikatanár 1997-ben készítette el a számára hiányzó számjelet.

 

Hiány vagy rejtőzés?

A rovásműveltségen belül általában kevesebb figyelem irányul a rovásszámokra és a rovásszámtanra.