Technika

Digitális analfabétizmus és a rovás

A Huppa szerzője azon huppog, hogy a digitális fejlődés helyett rovásírást kapnak a gyerekek. Még ha így is lenne…

Népszerűek a rovás alkalmazások

A mobil alkalmazások között előkelő helyet foglalnak el a rovást oktató programok – azaz sokan használják!

Olvasókönyv: rovás abc és rovástábla

A harmadikosok is találkozhatnak már a korszerű rovás ábécével az olvasókönyvükben.

Rovásdesign elemzése a szabványról

Hogyan használjuk az elcseszett rovás-szabványt? Gyakorlati kérdésekkel szembesült a Rovásdesign szerzője is.

Technikai autonómia: Sic.hu

Amíg nem jegyzik be a Székelyföld saját domainjét (.sic), addig a sic.hu alá lehet regisztrálni a székelységhez kötődő oldalakat, levelezési címeket.

FB csoport – Rovás aláírás

Óriási siker és érdeklődés övezi a Rovás Alapítvány legújabb kezdeményezését. Írd alá a neved rovással – Facebook csoport is alakult.

Vadászat rovás cenzúrára

Erősödik a felháborodás a Google Street View rovástábla-elhomályosítása miatt. Hivatalos magyarázat még mindig nincs, de lehet jelenteni a hibákat. Kezdődjék a

Székely autonómia – chatroulette

Majd három éves cikkre figyelt fel olvasónk. Rovással kampányoltak a chatrouletten Székelyföld autonómiájáért. 16+

Rovott GYIK

Egyre több tartalom érhető el a rovásműveltséggel kapcsolatban a Rovás Infón. A Gyakran Ismételt Kérdések rovat fejlesztés alatt áll, de várjuk a

Facebook – 10.000 rovó

10.000+ ismerőssel, rajongóval újabb mérföldkőhöz érkezett a Rovás Infó, mely mára a rovásműveltség legismertebb szakmai-közéleti hírforrásává vált.

Rovás névátíró alkalmazás

Újabb alkalmazást mutatunk be az iPhone készülékekre. Nemzeti írásunk leginkább fejlődő területe a digitális kommunikáció.

Rovásírás billentyűzet WP7-re

Április 1-jei tréfának szánták az alábbi technikai bejelentést, de már létezik rovásos billentyűzet és billentyűkiosztás is.

 

A rovás billentyűzetről

Egyre

Rovástábla az iPhone-on

Rovás helynévtábla a teljes Kárpát-medencére az iPhone-on. Most már bárhol, bárkinek meg lehet mutatni, hogy nézne ki a települése egységes rovás helynévtáblája.

Facebook: 5000+ és RSS

A Rovás Info ismerőseinek száma a Facebook-on elérte az 5 ezret. További lehetőségek vannak a rováshírek követésére: FB-lap, RSS.

 

Facebook: Rovás Info-nak 5000+

Hun TV – Rováshíradó

Ismételten a Hun TV vendége volt a Rovás Alapítvány. A Rováshíradó c. sorozatban az elmúlt év eredményeiről, az idei év terveiről kaphat

GYIK – Rovás Info rovatismertető

Nemrég újabb rovattal bűvült a Rovás Info, melyben gyakran ismételt kérdésekre találhatók meg a folyamatosan frissülő válaszok.

 

Gyakran ismételt kérdések

Tovább

Rovás 500 jele – programozva

Rovásszámaink közt később jelent meg az 500-as jel, több szálon is azonos eredménnyel. Nagy Béla matematikatanár 1997-ben készítette el a számára hiányzó

Digitális rováslelet 3

Értékes technika-történeti emlékbe kapunk bepillantást a múlt századból. 1996-ban Nagy Béla matematika tanárként székely-magyar rovásjeleket használó szövegszerkesztőt írt, amely ró,