Székely Fesztivál 2022

A Széklely Fesztivál a megszokott helyen, de júnisuban kerül megrendezésre.

Újra együtt – újra Székely Fesztivál

A kovid-járvány miatt sajnos kettő egymást követő esztendőben hiúsult meg a már májusi hagyománnyá vált Székely Fesztivál a magyar fővárosban, amely látogatók tízezreit vonzotta a háromnapos rendezvénysorozattal a Millenáris Park helyszíneire. Járványhelyzet javulásával szerencsére idén ismét lehetőség nyílik a sokak által várt programsorozat újbóli megrendezésére a megszokott helyszínen – csak az időpont változott.

2022. június 22-24 (péntek-vasárnap) – Budapest, Millenáris Park

Székely kultúra, hagyomány és termékek

A Székely Fesztiválon egyszerre három dolog, a hagyomány, a termék és a kultúra kapcsolódik össze, s ezek szellemében idén a kulturális programokon 30, a gasztronómiai felületeken 10, és a vásáron összesen 100 résztvevő jelenlétével terveznek a szervezők. Az 54 négyzetméres nagyszínpad végleges programját a fesztivál előtt egy héttel ismerhetik meg a látogatók.

A bemutakozásban újra önálló napokat kapott a három székely megye: Maros, Hargita és Kovászna.

A Parajdi Sóbánya rovásfeliratos standja

Kiemelt szerepben nemzeti írásunk, a székely-magyar rovás

A Székely Fesztivál történetében különleges szerepet tölt be a Rovás Alapítvány, amely a kiállítók közt az egyedüli nem székelyföldi szervezet. A közhasznú alapítvány ugyanis nem kizárólag a rovással készült könyveit és termékeit mutatja be, hanem közreműködő partnere is a fesztiválnak. Részt vesz a rendezvény arculatfejlesztésében a rovás megjelenítésével, illetve segíti a termelők egységes megjelenítését a szakmailag helyes, egységes rovásfeliratok elkészítésével.


Egységes rovásfeliratok a Székely fesztivál termelőinél

Találkozzunk ismét a Székely Fesztivál 2022 programjainak alkalmával Budapesten a Millenáris Parkban!

Share