Szabványosítás

Mire nem jó az Unicode? – Szakács Gábor figyelmébe

A rovás félreszabványosítói közül Szakács Gábor egyenesen a Demokratában tette közzé téves elképzelését az Unicode-ról.

A K alakú Ö rovásjel – Verpeléti Kiss Dezső

Sólyom Ferenc hívta fel a figyelmet, melyik a régebbi variánsa a latin K-t idéző Ö rovásbetűnek? Avagy kitől tanult Forrai Sándor?

Hibás rovás szabvány 2.

Senki sem alkalmazza az amerikai-osztrák szabvány-diktátumot. Az Unicode-ba került rovásjelek nem fedik le a mai magyar ábécét. 

Hibás rovás szabvány 1.

Az Unicode-ba bekerült rovás ábécé jelekre való hivatkozás sem megy a rovás félreszabványosítóinak: nem azt tartalmazza ugyanis a szabvány, mint amit látni

A Gyűrűk Ura logó – rovás Ű használat

A rovás ábécé egyik érdekes hangjelölése az ű betűé. Ennek gyűrűformájú jelvariánsa a “gyűrű” szóban jöhet elő.

Rovás ötszázas – törölve II

Szondi Miklós egyik pálfordulása a sok közül, avagy hogy került kukába a félre-szabványosítás során a rovás 500-as jele.

Rovásdesign elemzése a szabványról

Hogyan használjuk az elcseszett rovás-szabványt? Gyakorlati kérdésekkel szembesült a Rovásdesign szerzője is.

Unicode szabvány mocsár 4

A Nyest liberális színezetű összefoglalója a rovás-szabványosítás elmúlt éveiről. Az Unicode mocsár egyre mélyebb.

Unicode szabvány mocsár 3

Gyengéd bája a mai politikának, amikor egy liberális összeborul a nyíltan zsidózó operettnácikkal. Persze csak, ha egy magasabb érdek úgy

Unicode szabvány mocsár 2

Rovás Trianon és alkalmatlan szabvány – Unicode. Talán ez lehet a burkolt propaganda oka is. A rovás jövője azonban már mindezen

Unicode szabvány mocsár

Egy év telt el a rovás-Trianon beteljesülése és a használhatatatlan Unicode szabvány áterőszakolása óta. Érdemi fejlesztések nem folynak, csak ideológia gumicsont-rágás…

Ómagyar írás? 2.

A rovás szabványosítási paródia új fejleménye: hogyan szabadul Szakács Gábor az Ómagyar írástól?

 

Magyarok Szövetsége – ámokfutás vége

A Magyarok Szövetsége 2010-ig sikeres szerveződés volt, mégis széthullásnak indult. A rovás félreszabványosításának egyik zászlóshajója elsüllyed, de az általa okozott kár megmarad.

Rovásbetűk neveiről

Kormos Krisztián tanulmánya a rovásbetűk elnevezéséről, annak hátteréről is a korszerű rováshasználatról – vitaindító szándékkal.

Egységes rovás abc – 1990

Libisch Győző már 1990-ben kiállt a nyomdailag, tipográfiailag teljes rovásábécé mellett, amikor Forrai Sándor még idegenkedett a hosszú magánhangzók használatától.

Új betű az angol ábécében?

Az angol ábécében most is vannak érdekes, kevesbé ismert jelek. Úgy tűnik, hogy hamarosan bővül a lista. Az írás fejlődése.

Ómagyar írás – nyelvész szemmel

Szakács Gábor a Demokratában már megírta tévképzetét a székely-magyar rovás “Old Hungarian”-nak való átnevezéséről. Mi a valódi nyelvészek szakvéleménye?

Újabb nyilatkozat – MSZT

Magyar körtánc: most már mindenki elhatárolódott mindenkitől … de ettől még persze minden “szabályszerűen és közmegegyezéssel” zajlik… 🙂 Közleményt adott ki az