Rovás Infó legjobbjai – 2012

alt

Ismét eltelt egy év, ezért újra összeállítottunk egy listát a Rovás Infó cikkeiből. Lássuk mi iránt érdeklődtek olvasóink 2012-ben?

 

 Best of Rovás Infó – 2012.

A cikkek népszerűségének elemzésével nagy segítséget jelent a szerkesztőségnek és érdekes információ a rovásműveltség kutatói számára is. Vajon mik a rovással kapcsolatos érdekfeszítő témák? Hogyan fejlődik nemzeti írásunk? Melyik szakterület a legizgalmasabb? Milyen újságírási fogások érnek célba? És még sok más, hasonló kérdésre kaphatunk néha egész meglepő választ. De mindenek előtt lássuk a rangsort!

Nézettségi rangsor az összes hír között 2012-ben

  1. Tábladöntés Augusztus 20-ra
  2. Világszabvány lesz a rovás?
  3. Rovás Trianon – jelenidőben
  4. Az idegen szabvány készítői
  5. Örömhír – Rovás a Vatikánban
  6. Egy rovásirtó vandál naplója
  7. Az idegen szabvány támogatói
  8. Rovástábla az iPhone-on
  9. Digitális rováslelet 4
  10. Digitális rováslelet 3

Rovás Info indulásakor még többnyire a közéleti hírek, szenzációk (pl. hír a japán állami TV rovásfilmjéről) kerültek az érdeklődés középpontjába. A 2011-es évben azonban fokozatosan áttevődött a hangsúly rovással kapcsolatos kutatási eredményekre (hun és türk rovásemlékek), de még ennél is inkább a korszerű rováshasználatra (rovástábla, rovásfeliratok). Az idei éve népszerű híreit viszont többnyire a technika (szabványosítás és digitális rovásalkalmazás) határozta meg, de a rovásos közélet örömhírei és a sajnálatos széthúzás is megfigyelhető volt.

Rovatok legolvasottabbjai 2012-ben:

Cikkeink az alábbi felsorolás szerinti rovatokba rendezve is böngészhetőek a Rovás Info szalagcím feletti vízszintes menüsorban. Az értékelésben azok a cikkek, melyek már a teljes rangsorban szerepelnek, nem kerülnek ismételt feltüntetésre, helyükbe a rangsorban következő cikkek kerülnek.

 A 11 rovat legnépszerűbb cikkei között szerencsére többségben vannak az előremutató, építő témájúak, de látszik, hogy van még teendője a rovótársadalomnak. Remélhetőleg jövő ilyenkor még több jó hírrel tudjuk olvasóinkat megörvendeztetni.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share