Előadások videóval

ELTE – Rovás kurzus zárszó

Történelmi pillanatról szól Szentgyörgyi Rudolf zárszava, az általa szervezett rovás kurzus utolsó előadásán. 

ELTE – rovás vizsga

Az ELTE rovás előadás sorozatának zárásaképp természetesen vizsgán kellett számot adni a hallottakról. Történelmi pillanat: kiderült, van még miről beszélni a rovás

ELTE – Rovás előadás 13.

Utolsó előadásához érkezett az ELTE rovás előadás sorozata. A korszerű kutatási eszközökkel a bölcsészeknek is lépést kell tartaniuk.

ELTE – Rovás előadás 12.

Ismét Sándor Klára lesz az ELTE mai rovás előadásán: liberális szemszögből vizsgálja a rovás-mítoszokat. Rovás szakértők is ingyenesen meghallgathatják.

ELTE – Rovás előadás 11

ELTE rovás előadás sorozatában a szerdai előadás a rovás kutatásának számítógépes támogatásáról hallhatnak résztvevők. Eszköz a rovás íráscsalád jelkészletének vizsgálatához.

ELTE – Rovás előadás 9-10

Dupla előadás kerül sorra az ELTE e heti rováskurzusán – amelyen a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa ad elő.

ELTE – Rovás előadás 8

Az ELTE rovás előadássorozat mai előadása az erdélyi rovásemlékekről szól. 

ELTE – Rovás előadás 7.

Újabb előadás következik az ELTE történetének első rovás tematikájú rendezvénysorozatán. A Rudimenta és leszármazási láncolata.

ELTE – Rovás előadás 6.

Ha szerda, akkor rovás előadás az ELTE-n. Sándor Klára újabban identitás-szimbólumként próbálja meg elhelyezni funkcionális nemzeti írásunkat.

ELTE – Rovás előadás 5.

A tavaszi félévben minden héten van nyílt előadás a rovásról az ELTE-n. Március 26-án Vásáry István következik.

ELTE – Rovás előadás 3.

Nagy érdeklődés övezi az ELTE előadássorozatát, mellyel remélhetőleg a rovás témakörének jelenléte megerősödik a tudományos életben. Frissítve az

ELTE – Rovás előadások

Az ELTE-n 3 hónapon át, heti 1 előadással rovástörténeti jelentőségű sorozat indult. A teljes programot közöljük, amelyen bárki résztvehet.

Rovásról az ELTE-n

A változás megkezdődött. Az ELTE-n tudományos előadássorozat indul a rovásról – elismert kutatókkal és valódi szakemberekkel.