Alapítványi támogatást adunk

A Rovás Alapítvány célja között a rovásműveltség kutatásának és terjesztésének támogatása szerepel. Az alapítvány a lehetőségeinek bővülésével mind szakmai, mind anyagi értelemben támogatni kívánja a céljaival egyező tevékenységeket. 

1. Szakmai támogatás: 

A Rovás Alapítvány munkatársai – idő függvényében – az alábbi területeken vállal térítésmentes közreműködést.

Rovásellenőrzés

Az Alapítvány munkatársai támogatják a helyes rovásfeliratok terjedését, illetve az alkalmazott betűk megfelelő ábécéjének kiválasztását. Az ellenőrizendő rovásfeliratokat kérjük küldjék a az alapítvány címére:

Táblaállítás

Az alapítvány által a rovásos helységnév-táblák allítására szervezett mozgalomban szakmai tanácsokkal szolgálunk a honlapon, illetve levélben.

2. Anyagi támogatás:

A Rovás Alapítvány – anyagi lehetőségeinek függvényében – pályázatokkal és támogatási rendszerel segíti rovásműveltség elterjesztését.

3. Táblaállítás

Az alapítvány vállalja, hogy a táblaállításra érkező címzett támogatásokat az alábbi módon használja fel:

  • Pályázatot hirdet a hátrányos helyzetű, vagy csak szórványmagyarság által lakott települések tábláinak részfinanszírozására.
  • Fejleszti a táblaállítás műszaki és ügyrendi rendszerét, valamint folytatja a mozgalom megismertetését, népszerűsítését.
  • Lehetőséget nyújt célzott programok (adott település táblái) támogatására.

A pályázatok kiírása a beérkezett támogatások függvényében, remélhetőleg hamarosan indul. További tájékoztatás ugyanitt.

Kapcsolódó cikkek:

Share