Átrovó Oskola

Nagy a pörgés az Átrovó Oskolában.

Korszerű rovás a mindennapokban.

Bár továbbra is az egyik legmostohább sorsú magyar kulturális érték a rovás, a felhasználói réteg – illetve az ebből is kinövő kutatói-fejlesztői kör – növekedésével nemzeti írásunk töretlenül fejlődik az elmúlt évtizedekben. Ezért kiemelt fontosságú azon csoportoknak az önálló, független létezése, akik a mindennapi életben használják és népszerűsítik a rovást.

Ilyen csoportok alakulhatnak a közösségi média segítségével is, melyre kiváló példa az Átrovó Oskola nevű Facebook csoport, amely kategóriájában talán a legnagyobb és legtermékenyebb. A dinamikusan növekvő tagság azt teszi, ami a legfontosabb: rendszeresen használja nemzeti írásunkat a saját maga és az olvasók örömére.

Tudj meg többet az Átrovó Oskoláról!

A csoport várja korszerű rovás használóit, akik a rovásos képek, irodalmi átrovások iránt érdeklődnek, vagy akár csak napi szinten szeretnék karban tartani rovásolvasási képességüket.

Külön öröm, ha minél többen itt osztják meg az önállóan átrovott alkotásaikat. Továbbá a csoport lehetőséget nyújt szakmai kérdéseket megvitatására, tapasztalatok cseréjére és korszerű ismereteket szerzésére a ma is élő rovásműveltséggel kapcsolatosan.

A csoport reméli, hogy rovásos tartalmak készítésével és a szakmai-technikai tudás fejlesztésével a csoport minden tagja kiveheti a részét a rovásműveltség népszerűsítésében és fejlesztésében. Sok sikert és örömet kívánunk az alkotómunkához!

Ha érdekel a napi, könnyed rovástartalom és szeretnél a legnagyobb rovóközösséghez tartozni, csatlakozz Te is!

Egyszerű szabályok

  1. Átrovott tartalom – Csak rovásfeliratos vagy rovásos tartalmakat lehet megosztani.
  2. Téves értelmezés elkerülése – A kép része a rovásfelirat, annak el nem olvasását, téves értelmezését, félreértését kerüljük. A rovás abc nem ismerete nem mentség.
  3. Nem rejtvény – Soha ne írd ki latin betűvel a hozzászólásban, mi van a képre írva rovással, mert ezzel elveszed a rovás olvasás élményét másoktól. Az Átrovó Oskola célja az átrovás gyakorlása (olvasás és írás). Viszont körülírni, utalni, hivatkozni lehet rá, különösen, ha helyesrovási probléma merülne fel.

 

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share