alt
Táblaavatások videóval

Két állam, egy rovástábla

A párizsi békediktátummal szétszakított Szelmenc határán székelykapu felállítása után egységes Kárpát-medencei rovástáblát avatnak. Frissítve: avatási képek!

Táblaavatások videóval

Csenke – rovástáblák avatása

Felvidéki rovástábla avatás barantásokkal – mozgóképes beszámoló. Az egységes fémtábla rendszer immár mértékadó minta, amit sokan másolni próbálgatnak.

Táblaavatások videóval

Rovástábla a YouTube-on

Örvendetesen szaporodnak a digiális közösségi médiában a rovástáblák hirei, beszámolói. Most a YouTube-ról készítettünk válogatást.

Táblaavatások videóval

Somogy TV-ben a rovás

Az Origo-ban tévesen közölt szégyenlistával kapcsolatban érdeklődtek a Somogy TV-től. Szerencsére tisztul a kép ez ügyben is.

Táblaavatások videóval

Rovástábla – Csongrád

 

Csongrád megye névadó településén ma avatják az első rovásos helynévtáblát. Az ünnepséget a Magyarok Szövetsége és a Rovás Alapítvány szervezi.. Frissítve: filmes beszámoló az avatásról.

alt
Táblaavatások videóval

Rovástábla – Kaposmérő

Az első egységes rovásos helynévtábla állításának története Somogyországban. Mindez kizárólag csak elhatározás kérdése! + Beszámoló

Rendezvény

Rovásos helynévtába – Bugac

Hun-avar-kori fegyver- és páncélbemutatóval és a falu rovásírásos névtáblájának avatásával egybekötött sajtótájékoztatót tartottak Bugacon a Kurultaj főszervezői.