Letöltések

Icinke-picinke rováskiadás

A rovásos könyvkiadásra van olvasói igény. Most az Icinke-picinke rovásváltozatát mutatjuk be.

Rovás ABC – iskolai faliújság díszítésére

A tanteremben – pl. faliújság – mindig van szabad hely rovásírás ábécé kihelyezésére – ingyenesen letölthető a korszerű rovás ABC A4 és

Október 23 – feliratok

Ápolja a hagyományt a Rovás Infó. Közelgő nemzeti megemlékezésünkre is elkészültek a rovás tábla- és felirattervek. (Letölthető feliratok)

Jelöljük meg Székelyföld határait

Jelöljük Székelyföld határait feliratokkal – áll a Székely Nemzeti Tanács felhívásában. Tegyük hozzá: legyen ez rovástábla is!

Trianon – letölthető feliratok

Trianon gyásznap volt és marad a jövőben is. Azonban mondanivalója a nemzeti összetartozás és a nemzetért való cselekvés szükségessége. Letölthető rovásfeliratok. 

Községháza felirat – törölve

A községháza magyar feliraton rugózó románok leszerelésére továbbra is javasoljuk a rovás használatát – díszítőelemként, amíg be nem bizonyítja valaki, hogy olvasható…

Székely menetelés – rovásfeliratok

A Székelyek Nagy Meneteléséhez letölthető rovásfeliratokat biztosít a Rovás Infó. A székelység saját írásával is nyomatékosíthatja önrendelkezési igényét!

Szent István ünnepe

Augusztus 20-a egyik legrégebbi ünnepünk. Története a magyar történelmet vetíti szemünk elé. Ismét letölthető rovásfeliratok.

Munkás Szent József

Május 1-ét a szocialista rezsimek átnevezték “a munka ünnepé”-vé, pedig az a munkások ünnepe volt eredetileg. 1955 óta Jézus nevelőapja, Munkás Szent

Rovásszámok – külön-külön

A Székely-magyar rovás számok egyenként is letölthetők képként, így nem kell fontot telepíteni használatukhoz. Segédlet a rovás számok felírásához (1-2199).

Rovásbetűk – külön-külön

A székely-magyar rovásbetűk egyenként is letölthetőek, képként. Nem kell fontot telepíteni ez esetben a használatukhoz.

Példaszövegek

Példák a rovásos könyvkiadásnál alkalmazott szövegfeldolgozási, tördelési, átírási és egyéb nyomdatechnikai megoldások bemutatására.

Hibás abc-k

Összegyűjtjük az interneten fellelhető rovásos abc-ket, amelyekben hibás (történetileg semmilyen módon nem igazolható, nem megfelelő vagy technikailag elrontott) betűk találhatók.

QWXY betűk rovása

A korszerű rovás ABC-k tartalmazzák azokat betűket is, amelyek a középkori magyar helyesírásban, illetve az idegen eredetű magyar szavakban előfordulnak.

Fontok – Székely-magyar rovás

Dr. Hosszú Gábor által létrehozott, illetve azokkal csereszabatos fontok, melyek azonos billentyűzetkiosztást használnak. Ezt töltse le: Székely-magyar rovás – JB

Egységes rovás ABC

Az egységes székely-magyar rovás ABC a sokrétű hagyományok és a mai, korszerű használati igények figyelembevételével, szakmai alapon került összeállításra. Mára a legelterjedtebb