Letöltések

Október 23 – feliratok

Ápolja a hagyományt a Rovás Infó. Közelgő nemzeti megemlékezésünkre is elkészültek a rovás tábla- és felirattervek. (Letölthető feliratok)

Letöltések

Trianon – letölthető feliratok

Trianon gyásznap volt és marad a jövőben is. Azonban mondanivalója a nemzeti összetartozás és a nemzetért való cselekvés szükségessége. Letölthető rovásfeliratok. 

Közélet

Községháza felirat – törölve

A községháza magyar feliraton rugózó románok leszerelésére továbbra is javasoljuk a rovás használatát – díszítőelemként, amíg be nem bizonyítja valaki, hogy olvasható…

alt
Közélet

Szent István ünnepe

Augusztus 20-a egyik legrégebbi ünnepünk. Története a magyar történelmet vetíti szemünk elé. Ismét letölthető rovásfeliratok.

alt
Letöltések

Munkás Szent József

Május 1-ét a szocialista rezsimek átnevezték “a munka ünnepé”-vé, pedig az a munkások ünnepe volt eredetileg. 1955 óta Jézus nevelőapja, Munkás Szent József ünnepe is egyben.

No Picture
Letöltések

Rovásszámok – külön-külön

A Székely-magyar rovás számok egyenként is letölthetők képként, így nem kell fontot telepíteni használatukhoz. Segédlet a rovás számok felírásához (1-2199).

alt
Letöltések

Példaszövegek

Példák a rovásos könyvkiadásnál alkalmazott szövegfeldolgozási, tördelési, átírási és egyéb nyomdatechnikai megoldások bemutatására.

alt
GYIK

Hibás abc-k

Összegyűjtjük az interneten fellelhető rovásos abc-ket, amelyekben hibás (történetileg semmilyen módon nem igazolható, nem megfelelő vagy technikailag elrontott) betűk találhatók.

alt
Letöltések

QWXY betűk rovása

A korszerű rovás ABC-k tartalmazzák azokat betűket is, amelyek a középkori magyar helyesírásban, illetve az idegen eredetű magyar szavakban előfordulnak.