Hanuka és szivárvány rovással

alt

Az ARC elnevezésű liberális plakátkiállításon “alkotásain” rovás is található. Mint minden nemzeti szimbólum esetén, kizárólag gúny céltáblájaként.

Vannak egyenlők és egyenlőbbek

A liberalizmus ma azt jelenti, hogy a bandatagoknak mindenre joga van, másoknak semmire. A liberálisok a szabadság nevében mindent és mindenkit kikezdenek, s a szabadság védelmében mindenki mást betiltanak. Így van ez az élet összes területén – ők már csak ilyenek -, ahogyan a “művészetben” és a politikai szólásszabadságban is, melynek keretein belül rendezték meg a 13. ARC plakátkiállítást az Ötvenhatosok terén, Budapesten.

A több mint 1400 pályaműből a zsűri által legjobbnak ítélt 125 plakáton végigtekintve főképp a társadalomkritikának nevezett életundorba és értéktelenségbe kaphatnak bepillantást az érdeklődők, de a “humor” kategóriáján belül most is szabad – kötelező (?) – volt gyalázni minden magyar közösségi szimbólumot is – az övékéin kívül, persze. A termést szeptember 6 és 22 közöt lehet megtekinteni helyszínen.

alt

ARC plakátpályázat: Boldog hanukát! (rovásfelirat) 

ARC plakátpályázat: PACE (olaszul a BÉKE – rovásfeliratként – lásd a wikipédia cikket)

Rovás és liberalizmus

A kiállítás 125 plakátján a két fenti provokatív rovásalkalmazást is találtuk, ami azért tulajdonképpen bíztató jelenség. Ugyanis azt igazolja, hogy nemzeti írásunk jelenlétét már sem meggátolni, sem letagadni nem tudják. Marad a gyalázkodás és provokáció (liberális alapértékek), melyeknek remélhetőleg kellő immunrendszer-erősítő hatása lesz a valódi értékek mentén gondolkodók között. Tehát még több rovást a közterekre!

(Rovás Infó)

Sajtóvisszhang:

alt

Olvasói fénykép a Kuruc.info cikkében

Kapcsolódó cikkek:

Share