Interjúk

Rovás a matekversenyen – botrány?

Korábban is szerepelt rovásos feladat matematikaversenyeken. Most a HírTV híradójában égett szénné a Magyartanárok Egyesületének elnöke – nem tudta elolvasni a rovásos feladványt.

aktakukac00
Alárovók

TV2-ben a rovásos személyi

A Rovás Alapítvány munkatársainak is rovás aláírásos igazolványaik vannak. Felhívják a rovók figyelmét, hogy az okmányirodák jogszabályellenesen tagadják meg az ilyen igazolványok kiadását!

alt
Interjúk

MVSZ a QXY ellen

Bolondok napján emlékezzünk meg azokról, akik a QXY és egyéb “csúnya” betűk ellen küzdenek. Megnyugtatjuk a Lipótra várókat: senki nem talált ki új jelet, csak rovás betűépítményt – hogy mindent át lehessen írni rovásra…

alt
Interjúk

Mini fémkönyv rovással

Könyvészeti ritkaság: fémlapokra írt rovás Arvisura-kivonat Polgár István műhelyéből. Kisfilm az alkotásról és beszélgetés az alkotóval.

alt
Interjúk

Rovás “hagyaték” – Duna TV

A Duna TV szombaton a Csíksomlyói búcsúról adott élő közvetítést 11.00-tól, majd 15:00-tól a Hagyaték c. műsorban a rovás jelenéről és jövőjéről volt szó.

alt
Interjúk

Rovás a Japán Állami TV-ben (NHK)

A Rovás Alapítvány és a Japán Állami Televízió (NHK) közös munkájának eredményeként Japán egyik népszerű reggeli műsorában, az Ohajó Nyippon-ban (Jó reggelt, Japán) került a világ hírei közé ősi írásunk 2010.