Rovástábla az iPhone-on

Rovás helynévtábla a teljes Kárpát-medencére az iPhone-on. Most már bárhol, bárkinek meg lehet mutatni, hogy nézne ki a települése egységes rovás helynévtáblája.

Állj, rovás – iRovás

Nemzeti írásunk jövője csak részben függ a mindenkori hatalom gépezetétől (NAT, törvényhozás, politikusok, stb.), de leginkább a rovótársadalom igényén és akaratán múlik. Bár az Unicode továbbra is késlekedik nemzeti írásunk szabványosításával, a technika újdonságaival foglalkozók számára nincs határ, nincs akadály!

Egyre többen használnak “okostelefonokat”, melyben piacvezető az iPhone. Az erre készülő alkalmazások (apps) a jövőbe mutatnak, miképp Lustyik Tamás Márton fejlesztése, a Hetedhét is. Az alkalmazás az Kárpát-medencei egységes székely-magyar rovásos helynévtáblák alakjában jeleníti a Kárpáthaza összes településének nevét.

Az alkalmazás ingyenes és innen tölthető le, friss hírek pedig a Facebook oldalon.

Egyre több magyar település határában találkozhatunk egységes székely-magyar rovással írt helynévtáblákkal. Ahol még nincs, ott is meg lehet nézni, hogyan fog majd kinézni … ha majd elindul az összefogás a táblaállításra…

(Rovás Info)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share