Rovott GYIK

Egyre több tartalom érhető el a rovásműveltséggel kapcsolatban a Rovás Infón. A Gyakran Ismételt Kérdések rovat fejlesztés alatt áll, de várjuk a javaslatokat.

Sok a kérdés, kevés a válasz…

A rovásműveltség jelenkori felvirágzásában ma már nem kételkedik senki. Az korábbi 3 évtizedben újra megindult a rováskutatás, a rovással való foglalkozás. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt 3-4 évben egyre több tudományos végzettséggel rendelkező kutató és fejlesztő kapcsolódik be a rovásos szakmai és közéletbe. A felhasználói tábor növekszik, de a legnagyobb előrelépés, hogy ezen belül a fiatalok aránya folyamatosan emelkedik.

Ez a helyzet természetesen egyre több új kérdést szül, sőt a már “kőbe vésett” dogmákat és hiedelmeket is kérdőjelek veszik körül. A válaszok azonban nem jönnek könnyen, azokért meg kell dolgozni … és mint minden tudományágban, ha egy-egy kérdést sikerül tisztázni, máris lesz helyette kettő. De ez viszi előre a világot…

GYIK = Gyakran Ismételt Kérdések

A Rovás Info-hoz is gyakran érkezik szakmai megkeresés, melyek közül a leggyakoribbakra igyekszünk – folyamatosan frissülő és remélhetőleg javuló – választ adni. Röviden, egyszerűen. Bizonyára nem tökéletesek a válaszok, de szívesen fogadjuk a kritikának az általunk leginkább tisztelt fajtáját:

Lehet jobban csinálni!  🙂

Jelenlegi tartalomjegyzék:

1 Betűalkalmazások – DZ, DZS
2 Betűalkalmazások – Idegen betűk
3 Betűalkalmazások – K és K
4 Élő vagy holt írás a székely-magyar rovás?
5 Mi a különbség a rovás szabványtervezetek között?
6 Mi a teendő, ha ellenzik a táblát?
7 Mi a teendő, ha megrongálták a táblát?
8 Rovás és politika
9 Rovás és rovásműveltség
10 Rovás szakszavak, szakkifejezések
11 Rovásellenzők – jó útra térve
12 Rovásellenzők – szégyenpad
13 Technika – Facebook RSS

 

Kapcsolódó cikkek:

Share