Rovástábla – Borsodnádasd

Ugyan fából vaskarika, de legalább rovástábla. Borsodnádasd faragott rovástáblája fém oszlopra került.

Rovástáblát avatott a Jobbik Borsodnádasdon

Borsod-Abaúj-Zemplénben tovább erősödik a Jobbik. Ezt misem példázza jobban, minthogy a fideszes fellegvárnak tartott kisvárosban, Borsodnádasdon a Jobbik március 14-én közel száz helyi lakossal együtt avathatta fel a település rovástábláját. Beszédet mondott Janiczak Dávid Ózd város polgármestere és Szőcs-Józsa Zoltán, a Jobbik megyei alelnöke.

borsodnádasd rovástábla

A Fidesz Ózdon történt megalázó veresége után Ríz Gábor nagyobb hangsúlyt fektetett a környékbeli kormánypárti kisvárosokra, így Borsodnádasdra is, láthatóan nem túl nagy sikerrel. A település 3500 lelket sem éri el, mégis itt található a megye egyik legnagyobb alapszervezete.

Kelemen Kristóf a Borsodnádasdi Alapszervezet Elnökénél tett látogatásunkkor lapunknak úgy fogalmazott: „Főként annak köszönhetjük a sikerünket, hogy összetartó építők vagyunk, akik munkájukkal és tehetségükkel szeretnék megváltani a világot. Büszke vagyok arra, hogy tisztességesen politizálunk, tisztességes embereket képviselve.”

Elmondta azt is: egyre többen kívánják felvenni velük a kapcsolatot olyanok, akik csalódtak a politikában, és csak a Jobbikban látják a jövőt. Az alapszervezetnek az évben még számos programja lesz: Trianon emlékmű állítása, kiállítások szervezése, helytörténeti kiadványok publikálása, egészségügyi szűrések, karitatív tevékenységek.

(borsvezer.info – eredeti cikk)

Cél a 10%

Tudták-e, hogy Magyarországon immár közel 300 településen van egységes székely-magyar rovásos helységnévtábla? A mozgalom immár 5 éves és reméljük, hogy idén elérjük a 315. települést is, mellyel az ország 10%-a lesz kitáblázva nemzeti írásunkkal.

Mindez viszont még azt jelenti csak, hogy 10-ből 1 település rendelkezik egységes rovástáblával. Önöknél van-e már?

Kapcsolódó cikkek:

Share