Őrvidék – rovás településjegyzék

karpatmedence

A rovásos településjegyzék sorozat újabb állomása: Őrvidék magyarok lakta településeinek listája letölthető a Rovás Infó honlapjáról!

Folytatódik a munka

Ismét egy történelmi országrész településjegyzékét nyújtjuk át az érdeklődőknek. A munka széles összefogással és magas tartalmi, technikai színvonalon zajlik, melyhez bárki csatlakozhat az adatbázisok ellenőrzésével, további hasznos adatok megadásával. Bízunk abban, hogy a közös munka, valamint az elkészült kiadvány használata megerősíti a Kárpát-medencei magyar összetartozást. Őrvidék után következik hamarosan Muravidék.

Őrvidék településjegyzéke

A trianoni békediktátummal elszakított, magyarok által is lakott országrész, Őrvidék. A településnevek listájának közreadásával a szerkesztők célja a magyar testvéri kapcsolatok megerősítése az őrvidéki településnevek megismertetésével.

Kiss András fáradhatatlan szervező munkájával elérte, hogy immár bárki számára hozzáférhető a teljes Őrvidéki településjegyzék, amelyben a mai osztrák elnevezés a magyar névvel párban jelenik meg. A magyar elnevezések két írással, a latin és a korszerű székely-magyar rovással kerültek be a digitálisan és ingyenesen elérhető kiadványba. Feltüntetésre került továbbá a település történelmi vármegyei járás beosztása is.

A települések mellett a jelenlegi (ismert) irányítószámok segítik a helyes postai címzést.

A kiadvány elején az Őrvidék rovásfeliratos címere kapott helyet, mely Pécsi L. Dániel munkája. A kiadvány adatgyűjtését Faragó Imre végezte, a rovásra átírás a Rovás Alapítvány közreműködésével készült el.

Olvasóink visszajelzései alapján folyamatosan frissítjük a településjegyzéket, esetleges észrevételeiket, javaslataikat a szerkesztőség címére várjuk: szerk@rovas.info

orvidek-telepulesjegyzek-reszlet

Részlet az Őrvidék településjegyzékéből (2015)

  • Őrvidék rovásos településjegyzéke letölthető innen (PDF) (13 oldal, A4 méretben nyomtatható)

Kapcsolódó cikkek:

Share