Pár kocka rovás

“Pár kocka” vicces képregényein időnként feltűnik a rovás is.

Parkocka.hu

A parkocka.hu képregényein láthatóan értő kézzel rója a rovásbetűket, amely példa lehet mindazoknak, akik a rovásbetűket is karikatúrájuk részévé teszik. Nincs szánalmasabb annál, mint amikor “magyarkodást” cikizendő, hibás rovással illusztrálnak. Üditő kivétel a parkocka.hu szerzője, aki vette a fáradságot, s még rovásábécét is mellékelt egyik rajzához, hogy üzenete biztosan célba érjen.

Nagymagyar_alom_

Rovásfelirat: Magyar álom

Aktuálpolitikai karikatúra, kerítéssel, kolbásszal, focipályával és rovással – bár biztosak vagyunk abban, hogy a stadionok és focipályák valamint a nemzeti dohányboltok megrendelői olyan távol állnak a rovástól mint Makó Jeruzsálemtől.

Kluzsnapoka

Rovásfelirat: KLUZS NAPOKA (Kolozsvár román neve: Cluj Napoca) + szögletesített rovás abc az elolvasáshoz

Duplacsavaros rovástábla: a székely-magyar rovással nem a város magyar neve került kiírásra, hanem annak román kiejtés szerinti fonetikus átirata. Egy vitatható hiba: szó elején a mély hangrendű K helyett a rombusz alakú K jobban illene.

kopapirollo

“Kő, Papír, Olló” avagy a Ló Ró. Képrejtvény.

Az utolsó képen egy lovat látunk róni, POÁ betűket láthatunk. Kizárólag kekeckedésként: a lovak sem így rónak, mert a balra néző betűket balról-jobbra írjuk, így tehát nem lehet a ceruza az első betűn. Vagy lehet, éppen rájött, hogy  P harmadik segédvonala lemaradt 🙂

(média neve – eredeti cikk)

Felhívás: 

Aki szeretne humoros rovásfeliratokat készíteni, vagy olvasni akkor az Átrovó Oskolát  is  a figyelmébe ajánljuk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share