Kárpátalja – rovás településjegyzék

alt

Újabb rovásos településjegyzék készült el: Kárpátalja magyarok lakta településeinek listája letölthető a Rovás Infó honlapjáról!

Hasznos és aktuális: Kárpátalja településjegyzéke

Jelenleg éppen a káosz és széthullás szélén táncoló Ukrajna uralma alatt áll a trianoni békediktátummal elszakított, magyarok által is lakott országrész, Kárpátalja. A településnevek listájának közreadásával a szerkesztők célja a magyar testvéri kapcsolatok megerősítése ebben a sajnálatos helyzetben – a címlista hasznos lehet például segélyszállítmányok címlistájának összeállításakor.

Kiss András fáradhatatlan szervező munkájával elérte, hogy immár bárki számára hozzáférhető a teljes Kárpátaljai településjegyzék, amelyben a mai ukrán elnevezés a magyar névvel párban jelenik meg. A magyar elnevezések két írással, a latin és a korszerű székely-magyar rovással kerültek be a digitálisan elérhető kiadványba. Az ukrán elnevezések is két írással, latin és cirill ábécével is olvashatók. A települések mellett a jelenlegi (ismert) irányítószámok segítik a helyes postai címzést.

A kiadvány elején a Kárpátalja rovásfeliratos címere kapott helyet, mely Pécsi L. Dániel munkája. A kiadvány adatgyűjtését Faragó Imre végezte, a rovásra átírás a Rovás Alapítvány közreműködésével készült el.

karpatalja_telepulesj_reszlet

Részlet a Kárpátalja településjegyzékéből (2015)

Kapcsolódó cikkek:

Share