Plakátkampány a metróban

Most már a metróban is találkozhatnak a rovásüldözésre felhívó plakátjainkkal. Indul a figyelemfelhívó plakátkampány.

Tudta-e?

Akit érdekel a rovás sorsa, az már hallott az okmányirodák törvényt be nem tartó gyakorlatáról, mely szerint nem hagyják, hogy úgy írja alá személyazonosító iratait a polgár, ahogy megszokta – akár rovásírással is. Ugyanis a törvény egyértelmű, az állampolgárra bízza a saját írásképének megalkotását – kizárólag tartalmi megkötésekkel. Így van az mindenhol Európában és tán a világon is, bárhol írhatunk alá rovással – kivéve Magyarországon.

20161018_164144

Vegyen részt Ön is a pályázaton!

A köztéri plakát a felhívja az abszurd helyzetre a figyelmet, hogy Magyarországon nem a rovás, hanem a rovásüldözés a “hungarikum”. A plakátkampány egyben cselekvésre is késztet – pályázati részvételre buzdít olyan okmányokkal, amelyen rovás az aláírás. Ezek az iratok bárhol készülhettek, akár külföldön, akár Magyarországon. Részletek itt találhatók.

Ragasszon ki Ön is plakátot!

Ehhez ezt tudja letölteni és kinyomtatás után kitenni olyan helyre, ahol gyakran járnak rovásüldöző politikusok és hivatalnokok.

plakat-rovasuldozes-ellen-web

Adománygyűjtés – köztéri óriásplakát

Az alábbi táblázatból kiválaszthatja pénztárcájának, lehetőségeihez megfelelő összeget, amelyet a Paypal Buy Now gombjának megnyomásával Paypal számlájáról, vagy bankkártyájáról tud utalni.

Cégek esetében a támogatás az adóalapot csökkenti, melyhez támogatási szerződés készül. Minden támogatás a Rovás Alapítvány számlájára érkezik. Ha úgy egyszerűbb, a banki utaláshoz itt találja a bankszámlaszámot.

  • 500 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 1.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 5.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 10.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 

Minden támogatónknak ezúton köszönjük a segítséget, hogy a rovásüldözés elleni plakátkampány sikeréhez hozzájárul.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share