Kárpátalja és rovás-háború

alt

Kárpátalja helyzetkép: szóban és tettekben gyalázkodnak a műmagyarok, de a valódi mérce a tetteken kell alapuljon. Kik állítottak rovástáblákat?

 

Kétféle ember van…

… az egyik épít, a mási rombol. Ez mindennek alfája-omegája – nem is hiába írjuk le akár százszor. Kárpátalja erre ékes példaként szolgál, hiszen az egyik legmostohább sorsú megszállási övezete a Kárpáthazának. A népirtásokat, közvetlen és közvetett etnikai tisztogatásokat és a folyamatosan jelenlévő megfélemlítést túlélt magyar közösség egyszer már elfeledte egykori írásműveltségét. Mégis, ebben a helyzetben Kárpátalja az elmúlt 3 évben szinte csodát szemlélhetett a rováshasználat helyi fejlődésében, hiszen a vidék az egységes helynévtáblák állításában, oktatásban, versenyekben és gazdasági alkalmazásokban is a Kárpát-medence élvonalába került.

E folyamat több szálon fejlődött, de az egyik legfontosabb volt a rendszeres táblaállítás, amely egyben a magyarság öntudatra ébredését, az Anyaországgal és minden magyarral való közösségét is jelképezte. Ma Kárpátalja az egyik legsűrűbben rovástáblázott vidéke a magyar nyelvterületnek. Éppen ezért sajnálatos, hogy a megélhetési politikai réteg pont Kárpátalján vívja a rovásműveltség ügyében a mocskos háborúját, annak minden turáni átkával.

Ezért is ajánljuk mindenkinek, hogy a sárdobálásban – amiről az alábbi cikk is szól – soha ne tévesze szem elől a lényeget! Nézze meg, hogy ki az aki épít, tesz a rovásműveltségért, és ki az, aki – bármilyen indokkal is – rombolja mindenzt. Csak ez számít, a többi csalárd szófacsarás és szemfényvesztés.

(Rovás Infó)

Jobb ma egy kém, mint tegnap egy náci

Kovács Béla jobbikos EU-képviselő többek között arról ismeretes, hogy Beregszászban irodát tartott fenn és bensőséges kapcsolatokat ápolt a helyi magyarság nem egy vezetőjével és például ő kezdeményezte és finanszírozta a város rovásírásos névtáblájának a felállítását, amely ellen később a magát legmagyarabbnak tartó magyarságszervezet lépett fel (erről itt sziszegtem: A rovásírás nem tehet róla). Ismert volt arról is, hogy beregszászi magyar értelmiségieket saját (bizonyára EU-keretből származó) költségén utaztatott Brüsszelbe. Aztán eléggé váratlanul (? vagy nem is, hiszen már tartott a Mo-i választási kampány) a református egyház felmondta Kovács irodájának bérleti szerződését. Az ukrajnai helyzetre hivatkoztak, de a Vipera szerint nem kétséges, hogy mi volt a valódi ok: püspökük nyilván közvetlen (égi) csatornán már akkor értesült arról, hogy Béla valójában orosz kém és ürgebőrbe varrt jelentéseket dobál éjszakánként a Vérkébe, hogy Putyin a Krímnél kihalászhassa.

jobbik-umdsz-egyuttmukodes

Kovács Béla  EU-képviselő és Gajdos István, az ukrán parlament képviselője 
Beregszász polgármestere felavatja Beregszász rovásírásos névtábláját 2011-ben

 Frissítés. Ezt a szomszédokosat a Facebookon ajánlották a posztomhoz:

alt

(Kárpáty Vipera – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share