Szélsőbal kacsateszt

alt

Úgy tűnik, hogy a hazai (szélső)bal önértelmezésének része a magyar kulturális örökség és a magyar szimbólumok gyalázása.

 Zsák a foltját

Népszava cikket kommentál a Népszabadság… Ide nem is kell semmilyen bevezető szöveg. Jó szórakozást a szélsőbal lényegét (antiszemitizmus, ázsiaizás, fajmagyarozás, stb) megmutató írás(szerűséghez).

… cím nélkül

“Aggódik az erősödő magyar antiszemitizmus miatt a bécsi polgármester, aki kijelentette: amennyiben Magyarországon olyan helyzet alakul ki, amely már nem teszi lehetővé a zsidók életét (…) és ha valóban tömeges elvándorlásra kerül sor, “természetesen segíteni fogunk. Segítettünk 1956-ban, segítettünk a Szovjetunióból érkező bevándorlók esetében, és természetesen ezt tennénk ma is”.
(Népszava
 )

Persze a magyar jobboldal (mármint nem a nyíltan, hanem a burkoltan antiszemita része; e kettőn kívül más része nemigen van, tisztelet a fehér hollóknak) erre majd elkezd azon háborogni, hogy a hazátlan, liberális bérrettegők (és itt felsorolnak néhány nevet, kivétel nélkül zsidó vagy annak tartott személyeket) keltették rossz hírét az országnak, pedig nem, illetve ha keltették, akkor teljes joggal tették, had’ ne soroljam a magyar felsőbbrendűséget a faszalbert-kultusztól a nyirőhamu-csempészeten át a fajmagyarok kozmikus kiválasztottságát a kettős spirál, a rovásírás, az ázsiai mivolt, ezen belül legújabban csecsemőseggen található piros foltok alapján hirdető tanokig tartó jelenségeket, had’ ne említsem a minden “idegenszerűséget” rühellő, a nyugat hanyatlásáról vizionáló miniszterelnököt, stb.

Nem, a bécsi polgármester lát bizonyos dolgokat, és a “kacsatesztet” (if it walks like a duck, quacks like a duck and swims like a duck then, in all probability, it is a duck) alkalmazva arra jut, ha a kérdéses kacsa úgy néz ki és úgy viselkedik, mint egy rohadt náci, akkor minden valószínűség szerint az a kacsa tényleg egy rohadt náci, és bár valóban van olyan, hogy optikai csalódás, a lehető legrosszabb stratégia nem hinni a szemünknek, mivel más érzékszervünk a látásra nincs.

Ahogy objektíve teljesen igaza van Lukasenkónak is, aki így dicsérte Magyarországot: “elegük lett a demokráciából, a piacgazdaságból és kijózanodtak”. (NOL)

(Merő rosszindulat – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share