Rovásellenes uszítás – NOL

nol2

“Csak gondolkodom … címszavakban: magyarság, rasszizmus, szégyen.” Ekképp, hetente támadja a rovást is a Népszabadság naplóírója. Szerinte kínos ma magyarnak lenni.

Talán szégyellem? Talán kínos most magyarnak lenni? Az….

Ezzel a szófordulattal zárja újabb magyarellenes kirohanását a Népszabadság naplóírója, aki Tara (Lee Tünde – elérhetősége) álnéven folytatja a közösség elleni gyűlöletkeltését. A szélsőséges portál (NOL) szellemiségéhez nem fért kétség eddig sem, de érdekes fejlemény hogy az eddig ideológiai alapkon valamiféle logika mentén úszító, kiöregedett megmondóemberek helyét képzetlen és az újságíráshoz sem értő “bloggerek” vették át. Úgy látszik, mostanában kevesebb pénz jut rájuk, jöhet a másod-harmad vonal. Csak így tovább!

Csak gondolkodom (NOL blog)

 

Felmerül bennem a kérdés: Mi az, hogy Magyar Nemzet? A magyar állampolgárok gyűjtőneve?

Ez esetben a cigányok, zsidók, és mindenféle magyar állampolgárságú, ám más más etnikai háttérrel rendelkező ember is tagja a Magyar Nemzetnek. Sőt, ha jól gondolom, a kettős állampolgárság kérésével, illetve annak megkapásával mindenki a Magyar Nemzet tagja, akinek volt valamilyen magyar ajkú felmenője és el tudja mondani magyarul, hogy hívják és hol lakik. Teszem azt második, harmadik generációs amerikai magyarok, akik mondjuk még nem is jártak Magyarországon.

Félreértés ne essék. Ez nem baj. Csak kérdezem. Ez a Magyar nemzet? Vagy mégsem? Milyen etnikai, vallási, ideológiai háttér és beállítódottság, netán nemi orientáció szükségeltetik ahhoz, hogy valaki a magyar nemzet tagja legyen?

Elkötelezett konzervatívnak kell lennie? Kereszténynek? Heteroszexuálisnak? Három gyerek, négy kerék és hasonlók? Tessék mondani nyereg alatt kell puhítani a húst és kell tudni nyíllal lőni? Karikás ostor és rovásírás képzettség feltétel? No és a házi áldás a falon? Vagy elég csak egy feszület is? – Ha nevetek, hát csak kínomban teszem…

Milyen genetikai marker különbözteti meg a magyar embert a nem magyar embertől? Felteszem semmilyen.

Ebben az országban igen sok etnikum él. A fent említetteken kívül örmények, kínaiak, szláv népcsoportok sokasága, svábok, meg sok olyan ember akik különböző népcsoportok keveredésének vérvonalát hordozzák. Itt nincs etnikai rokonság, ami magyarrá tenne bennünket. Csak egy, többé kevésbé közös van bennünk és az a nyelv amit beszélünk. De még az is olyan nagy változatosságot mutat, pláne ha a magyarok köre ki lesz egészítve a fent leírt módon, ami elég nehezen behatárolhatóvá teszi a Magyar Nemzet fogalmát.

Hallottam már olyan definíciót is, miszerint az a Magyar Nemzet tagja, aki sorsközösséget vállal azzal. Nos számomra ez sem kielégítő válasz. Ugyanis ha én Magyarországon, magyar anyanyelvűként jöttem a világra és tegyük fel, hogy életem java részét Magyarországon éltem le, de sok esetben egyáltalán nem akartam sorsközösséget vállalni a többi itt élővel, mert más volt a dolgokról a véleményem, vagy mert más értékrend alapján határozom meg önmagam, akkor én nem vagyok magyar? De zsidó sem vagyok és cigány sem. Nos mi marad? Hát persze! LIBERÁLIS!!!..:))

Nem szeretném nagyon komolyan venni ezt a túlbuzgó magyarkodást, ám tény, hogy mostanában nemigen kérkedek a származásommal külföldön. Talán szégyellem? Talán kínos most magyarnak lenni? Az….

(NOL blog – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share