Nacionalista étkek – NOL

nol2

Rovást alkalmazni ételek címkéin = nacionalizmus, sőt nácizmus! Legalább is a NOL blog, a “Demokrácia romjai” rovat szerint. Mi más lehetne…?

 

Nacionalista étkek (a cikk eredeti címe: Nácik étkei)

(cimkék: bor, magyarkodás, náci, nevetséges, sör, pálinka, vélemény)

 

A “Demokrácia romjai” elnevezésű rovat a NOL (Népszabadság On-line) portál részét képezi. Mit is mondhatnánk: nomen est omen – a név kötelez. A névtelen szerző még csak a szokásos sablonokat sem hozza, pusztán kijelenti: A magyar termék az rossz, rajta a rovás pedig nevetséges magyarkodás, bohóckodás, aki pedig ilyet vesz, az náci:

 

“Talán az egyik legfontosabb ételünk a kenyér. Az igazi magyarok már vehetnek csak nekik készített Kárpátkenyeret, melyen nagy-Magyarország körvonal és rovásírás díszeleg. A pékáru több kiszerelésben kapható, melyeket EZ a kép ismerteti. …

Következő élelmünk is a kenyér, igaz, ezúttal folyékony formában. Ha valaki tényleg magyar és nem vetemedik jó minőségű, német tisztaságrendelet szerinti sörvásárlásra annak itt a Magyarok Söre, melyből, ha valaki eleget fogyaszt, akkor az EZEN a logón látható angyalok a címerrel együtt juttatják égi magasságokba.

Két másik nemzeti italunkat, a bort és a pálinkát még nem tették ehhez hasonló, nevetséges mód a magyarkodás tárgyává, ám ami késik, nem múlik. (Bár a Tápió Vin Kft. már egyes borainak címkéjére rovásírással is ráírja a nevet.) Igazán bánnám, ha e két nedű, melyről méltán híres országunk a kenyérhez és a sörhöz hasonlóan végezné, mert nem más ez, mint bohóckodás. Hiszen a kevésbé cicomázott sima fehérkenyér épp úgy magyar, mint a Sopronban főzött sör.”

 

Rovás Info vélemény:

A névtelen szerzőt, írását és a megjelenés helyét nem szükséges véleményezni, magukért beszélnek. Csak felebaráti sajnálatunkat fejezzük ki a szerző “igazi bánatát” illetően, ugyanis a bor és a pálinka, miként minden magyar termék egyre több helyen készül rovás feliratokkal. És igen sokan vagyunk azon, hogy ez a helyzet csak “súlyosbodjék” … de azért bánatűzőnek ímhol a NOL logó rovással! No, meg csak hogy szokják …

 

Kapcsolódó cikkek:

Share