Tavasz = 100 rovástábla!

Rohamosan terjed a Rovás Alapítvány által kidolgozott egységes rovásos helynév-tábla rendszer. A következő táblaavatás Miskolc bevezető útjain lesz.  

 

Tavaszi táblaállítási láz – Miskolc az új csúcstartó

Február 20-án Szegedi Csanád meghívására érkeztek a táblaállítás iránt érdeklődők Budapestre az egész ország területéről. A szervezők felkérésére a Rovás Alapítvány előadást tartott a székely-magyar rovás jelenlegi helyzetéről, a fontosabb eredményekről és a közeljövő feladatairól is. Az hallgatóság a tavaszi közúti munkakezdés és az ünnepek közeledtével nagy érdeklődést mutatott a táblaállítási mozgalom részletei iránt, s már nem csak helynév-táblák, de egyéb üdvözlőfeliratok és tájékoztató táblák ötlete is felmerült.

Az előadáson Szegedi Csanád bejelentette, hogy május 25-én Miskolcon személyesen vesz részt a megyeszékhely 8 rovásos helynév-táblájának avatásán, melyek a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyarok Szövetsége által közös öszefogásban, a helyi önkormányzat által is jóváhagyva kerülnek felállításra.

(Meghívó a miskolci táblaavatásra; Meghívó a Magyarok Szövetségétől)

 

A növekvő érdeklődés miatt a Rovás Alapítvány készített egy tájékoztató kisfilmet, ezzel is segítve a táblaállító helyi közösségek munkáját.

 

Az egységes helységnévtábla állításának folyamata – tájékoztató rövidfilm

 

Barikád TV összeállítása a táblaállítási mozgalomról, a Gyöngyöshalászi táblaavatás kapcsán.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share