Marslakók Nagykörűben

Ismét rovás helynévtábla az illusztráció az Index.hu cikkében. Ezúttal UFO-járás a téma.

Helynévtáblák egyre több helyen

Emlékszik még valaki a ballib ajvéákolás mesterére, Drágabolgárúrra, aki az 5 éve indult egységes rovástábla-mozgalom első tábláinak megjelenése után hónapokig mérgezte a közélet levegőjét? Eltűnt, mint szürke szamár, vagy az SzDSz… de a táblák azóta is állnak, sokasodnak és a közbeszéd, a közgondolkodás részeivé váltak.

Érdekes szelete ennek a folyamatnak a táblák ábrázolása a médiában, olyan esetekben, amikor a cikk nem is a rovásműveltségről, vagy a táblákról szól. Véletlen, Google által kidobott képkereső találat, küszöb alatti inger alkalmazása és sok más oka is lehet a jelenségnek. De 5 év távlatából mindez azt jelenti, hogy többször kipusztításra ítélt nemzeti kulturális örökségünk újra feltámadt és a Drágabolgárúr-féléknek már az ajvékolásra sem futja … Halleluja!

Újabb tudatbefolyásoló rovástábla az Index-ben

Természetesen nem valamely arra érdemes tudományos, vagy kulturális témában ábrázolják a rovást, hiszen az nem hírérték náluk. Most éppen a nagykörűieket hülyének beállító “zöldemberke-mániás” cikizésükhöz illesztettek olyan képet, amelyen a háttérben rovás helynévtábla van. Mi azért összeszedtük a normális körűi rováshíreket:

(Rovás Info)

alt

Marslakók Nagykörűben

1992-ben egy kis faluban kezdetét vette valami, amire azóta sincs magyarázat. Huszonhárom év távlatából felderíthető még, hogy tömeghisztéria lett urrá Nagykörűn vagy hátborzongatóbb az igazság?

Az Inda-videon található kisfilm linkje ITT.


Kapcsolódó cikkek:

 

Share