Rovástábla – Csongrád

 

Csongrád megye névadó településén ma avatják az első rovásos helynévtáblát. Az ünnepséget a Magyarok Szövetsége és a Rovás Alapítvány szervezi.. Frissítve: filmes beszámoló az avatásról.

 

 

Csongrádi rovásos helynévtábla avatás résztvevői (2011.03.26)

Kisalfold.hu beszámolója az avatásról:

Egyre több városban kerül fel ilyen tábla, a Rovás Alapítvány és hozzá kapcsolódó kutatói, fejlesztői, valamint felhasználói kör fontosnak tartja a történeti és nyelvészeti kutatást, valamint a tudományos élet bevonását ebbe a munkába.

Az esemény különlegessége, hogy két évvel ezelőtt Charles Simonyi űrturista felvitte magával az első székely?magyar rovásírásos feliratot.

Csongrádon szombaton délután 1 órakor közel 60-an gyűltek össze a tábla avatására. A napsütéses időben tekerőlant zenéje és a magyarság felemelkedésének gondolatai közepette ünnepelték a megye első rovásírásos tábláját.

Rovástábla avatás összefoglaló (Délmagyar.hu)

(www.kisalfold.hudelmagyar.hu)

A második rovásos helynévtábla képe – az Öregszőlőknél

Egy új megye a rovás térképén – Csongrád

Az egységes rovás helynév-tábla alkalmazása rohamosan terjed a Kárpát-medencében. A Magyarok Szövetsége már csatlakozott a táblaállítási mozgalomhoz és Miskolc után most Csongrád városában is részt vállal nemzeti írásunk terjesztésében.

A plakáton megtaláhatók a tudnivalók a rendezvényről, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share