Rovássátor – Esztergom

Rovás-sátorral bővül az esztergomi  Ízek-Korok-Hangulatok fesztivál programkínálata.

Esztergom: Ízek-Korok-Hangulatok fesztivál

2017. szeptember 8-tól 10-ig, három napon keresztül változatos programok szórakoztatják majd az esztergomi közönséget az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon Esztergomban. Az idei év egyik legfontosabb újdonsága, hogy a rovásírás rejtelmeivel is megismerkedhetnek a fesztiválra látogatók. Rovásírás-tanulás és rovásemlékekről szóló előadások szombaton és vasárnap az Erzsébet parkban a Rovás-sátor szervezésében…

2017. szeptember 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap 13:00 és 19:00 óra között rovásírással ismerkedhetnek az érdeklődők az IKH fesztivál Rovás-sátor programjában. Érdekességképpen meg kell jegyezni: azon túl, hogy a haladók különböző rovásjátékokon vehetnek részt és bárki készíthet saját névjegyet, valamint könyvjelzőt rovással, előadásokon is részt lehet venni, melyek témája elsősorban a rovásemlékek köré épül. Ezeket az előadásokat – csakúgy, mint a foglalkozásokat – Hum Attiláné Lídia vezeti, aki egy ideje már felnőttek részvételével heti szinten tart rovásírás-szakkört Esztergomban, a Művelődés Házában.

A szombati előadásának témája a Kárpát-medencei rovásemlékekre fókuszál, ezen belül is nagy hangsúlyt fektetve a felvidéki leletekre. Vasárnap pedig a bogárbetűkről és az összerovásról lesz szó, valamint a Botnaptárról. Az előadások mindkét nap 15:00 órától kezdődnek, a részvétel ingyenes.

Keppel Dániel

(helloesztergom.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share