Kiss András furfangos rovás igazolványa

Ha nem lehet aláróni, akkor jön a trükkös megoldás: a fényképen szerepel a rovás! Kiss András fricskája a sóhivatal orrára.

Aki róni akar, annak nincs lehetetlen

Az okmányirodai eljárás lehetővé teszi, hogy bármennyiszer igényelhessünk ideiglenes igazolványt – akár rovásost is. Legfeljebb nem adják ki a végleges változatot, mert ezt – kerek három esztendeje – Csatári László betiltotta. Ezzel a lehetőséggel Kiss András már többször is élt, s úgy tűnik, a hivatal ezzel nem tud mit kezdeni. A havonkénti ideiglenes igazolványigénylés megérne egy rekord-kísérletet is 🙂

Kiss András azonban most egy újabb megoldást eszelt ki, amely kikerüli az igénylési nyomtatványt, de mégis rajta lesz az igazolványon a rovás. Mi lehet a titok nyitja?

A megoldás az, hogy a fényképen rejti el nevének rovásos kezdőbetűit. A fénykép ugyan helyben készül és például az ing gallérja mindenképpen látszódni fog. Ezt a helyet használta ki Kiss András, s szépen felrajzolta nevének kezdő rovásbetűit, mielőtt bement volna a rovásüldöző hivatalba.

KA (Kiss András) rovásmonogram az ideiglenes igazolványon.

Ismét gratulálunk, a találékonyság és humor nem ismer határokat. Kíváncsian várjuk, vajon az okmányiroda elkészíti-e a végleges igazolványt, vagy sem? Ahogy azt is várjuk, hogy meddig vállalja még a tipikus “közép-balkáni” sóhivatal, hogy rendszeresen bohócot csináljon magából?

(Rovás Infó)

Ne feledjük – Továbbra is érvényben van pályázati felhívásunk!

A rovás aláírásos igazolvány igénylőket pedig bátorítjuk, hogy próbálkozzanak az igényléssel, hogy részt vehessenek meghosszabbított pályázatunkon.

Kapcsolódó cikkek:

Share