Rovástábla – Nyergesújfalu II

Avatási beszámolók a nyergesújfalúi rovástábla állításról. Egyre több a rovástábla.

Rovásírásos táblákat kapott Nyergesújfalu a Jobbiktól

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nyergesújfalui szervezete három rovásírásos helységnévtábla egyidejű avatását tartotta szombaton Nyergesújfalun. A táblákat megáldotta ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész.

Az esemény nyitányaként a magyar, majd a székely himnusz csendült fel. A megjelenteket – köztük Mihelik Magdolna polgármestert – Harmath Károly köszöntötte. A Jobbik városi csoportjának vezetője többek közt arról szólt, hogy az alapszervezet az elmúlt évi újjáalakuláskor célul tűzte ki, hogy rovásírásos táblák is fogadják a településre Lábatlan, Tát és Bajót felől érkezőket. A kivitelezésre Ács Andrást kérték fel.

A helyi fafaragó mester több remek alkotása látható közterületen országhatárainkon túl is.

A helységnévtábláról elismeréssel szólt Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője. Mint mondta, nívós, jellegzetes magyar motívumokat is megmutató művészeti alkotások. Felhívta a figyelmet arra, hogy elődökre emlékezés segítheti az elgondolkodást azon, mit tudunk hozzátenni közös értékeinkhez.

A táblákat megáldotta az avatóünnepség végére megérkező ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész.

(kemma.hu – eredeti cikk)

A szervezők fényképes beszámolója:

A Nyergesújfalui Jobbik alapszervezet rovás helységnév táblát avatott 2015. április 11-én szombaton. Az alapszervezet tavaly alakult. Alakulásakor célul tűzte ki a rovás táblák kihelyezését. A terveket most sikerült megvalósítani.
Egy helyi fafaragó-mestert kértünk fel a táblák kifaragásához. A rendezvény a Himnusz és Székely Himnusz közös eléneklésével kezdődött. Ezután Harmath Károly a helyi alapszervezet elnökének rövid bevezetője következett. Majd Slivenszky Dávid tagtársam Weller Márton versét adta elő. Utána Vágó Sebestyén országgyűlési képviselő avató beszédje következett. Sebestyén után ifj.Hegedűs Lóránt református lelkész mondott beszédet és megáldotta a táblákat. A rendezvényt a Szózat közös éneklése zárta.
nyergesujfalu1
A rovástábla állító Jobbik alapszervezeti tagok pólóján is rovással van kiírva a település neve.
nyergesujfalu2
Három faragott rovástábla az avatás helyszínén
(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share