A Kétfarkú újabb táblaakciója

Az Index és a HVG propagálja a Kétfarkú újabb tábla-viccét: most latinbetűs játékra leltek Érden. Egy fokkal humorosabb, mint rongálni.

Újabb felháborító bűnt követett el a Kétfarkú Kutya Párt (index.hu)

A párt egyszerűen képtelen leállni az elmúlt időszakban, bűnlajstromukon olyan dolgok szerepelnek már, mint

A Kétfarkú most ismét Érden garázdálkodott, de ezúttal nem a véresen komoly rovásírás-rajongók kontójára. A párt ehelyett egy mondatot kreált a város táblájából, ami végre azt is megmagyarázhatja, miért akarja annyira megállítani Brüsszelt a kormány.

(Érd utol Brüsszelt – vajon tényleg ott van a Photoshop-gyanús tábla, vagy már a hekkelést is hekkelik?)

(Index.hu – eredeti cikk)

Megint kifigurázta a Brüsszel-ellenes kormányzati kampányt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. (HVG)
Ismét Érden akcióztak, szerintük nem megállítani, hanem utolérni kellene Brüsszelt. Az érdi városnévtáblát a múlt héten is meghackelték, akkor a rovásírásos változaton álló szót cserélték le.

(hvg.hu – eredeti cikk)

Rovásított változat és néhány jótanács…

A Kétfarkú Kutyapárt legújabb akcióját kommentelők közül sokan felidézték a rovásírást (ennyi haszna már feltétlen volt az Érd rovástábla hekkelésnek), s meg is született a fenti kép rovásos mém változata (ez már jobb poén, hogy nem mások tulajdonát rongálják). Viszont van még mit tanulni a rovást illetően, ugyanis Brüsszel rovással – és nem rovásul – nem S-S-Z betűkkel írandó, hanem SZ-SZ hangjelöléssel.

És még egy tanács a kétf@rkúaknak: a KRESZ-tábla oszlopára semmilyen más tábla nem tehető ki, csak másik KRESZ-tábla, a közútkezelő részéről. Így bár a meglévő táblák leragasztása – rongálása – helyett egy fokkal kulturáltabb viccelődés saját tábla kirakása, konkrétan törvényt sért. Tehát ne sírjanak, ha mondjuk a közút kezelője feljelenti őket!

Érd utol Brüsszelt (hibás) rovásfelirattal (mém). Ország Tibor munkája

Érd utol Brüsszelt (helyes) rovásfelirattal (mém). Átrovó Oskola

Kapcsolódó cikkek:

Share