Székelyek Világszövetsége: tiszteletlenség a rovástáblák leragasztása

A Székelyek Világszövetsége az alábbi levelet küldte a rovástáblákat rongáló – szerintük hekkelő – Kétfarkú Kutya Pártnak.

Tisztelt  MKKP!

Tudomásunkra jutott az a hír miszerint az Önök pártja a székely rovásírásos helységnév táblákat leragasztják és viccet űznek a székelység ősi írásából. Érd, Mór és Pér helységnév tábláikat is leragasztották. Mi ezt egy szisztematikus támadásnak tartjuk a rovásírásos táblák ellen, és tiszteletlenségnek is tartjuk.

A Székelyek Világszövetsége tehát arra kéri Önöket, hogy fejezzék be ezt az Önök által jópofának tartott akciójukat, mert ez rongálásnak minősül és ezek a táblák magánpénzből felállított rovástáblák és így az eredeti funkciójukat nem tudják teljesíteni.

 

Tisztelettel: Benke Csaba

SZVSZ – Udvarhelyszéki képviselő

Dátum: 2017.04.26

Válaszlevél is megjött:

Rövid, lényegretőrő levelükben (ma hajnali 1:56-kor erre futotta): Could you send it to me in rovásírás, please?

Úgy tűnik, nem értik a magyar nyelvű levelet, ezért rovással szeretnék azt látni… Az angol nyilván munkanyelv lehet a Kétfarkú Kutya Párt Központi Végrehajtásában, lehet, azért, hogy a megbízók is értsék.

Sőt a Magyar (?) Kétfarkú Kutya Párt Elnöke személyesen is jelezte, hogy rovással szeretné olvasni a levelet, mert nem tud magyarul (angolul pedig biztosan tud):

(Csak zárójelben jegyezzük meg, Dobos Péter rovásos bejegyzése hibás, de azt akarta mondani, hogy “nem beszélünk magyarul” – hiába, nem mindig ott van a rovásbetű, ahol a billentyűzet mutatja)

Újabb levél – ezúttal rovással:

SZVSZ rovasos level

 

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share