Kétfarkú – Rovástáblák országos hekkelése

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt rovástábla-trollkodása sikertelen: ugyanis elég korán észrevették az átragasztásokat, csak nem tudták, ki a tettes.

Nem egyedi eset – szisztematikus hekkelés a rovástáblák ellen

Ahogy az érdi rovástáblát, úgy a Mór és Pér rovástábláját is felülragasztották “Szia” rovásfeliratra. Az elkövetők nem voltak azonosíthatók, ezért a károsultak nem csináltak ügyet belőle, letisztították a kétfarkú kutyák piszkát. Azonban az érdi eset és az azt követő “coming out” tette világossá, hogy nem egyedi esetről, hanem szisztematikus támadásról van szó a rovástáblák ellen. Emiatt két lépést kell megtenni:

  • Fel kell hívni a figyelmet, hogy bármennyire is “jópofáskodó” akcióról van szó, alapvetően rongálás az eset megítélése, mert a magánpénzből felállított rovástáblák eredeti funkciójukat nem tudják így betölteni.
  • Rá kell mutatni, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nem mond igazat, amikor telekürtöli a médiát, hogy senki nem vett észre semmit. Ismertetni kell a többi esetet, ahol hamar észrevették a sunyi átrovást. Tehát állításukkal szemben nem maradt észrevétlen az akciójuk.

Rovástábla átragasztása – Mór

2017.04.01-én, tehát négy hete a bolondok napján dokumentált eset: “A Móri Jobbik által kihelyezett egyik rovásírás táblánkat leragasztották. Nem értem milyen céllal tették ezt, és mi értelme volt. Természetesen mi ezt eltávolítottuk.”

“Mór” rovástáblára ragasztott “Szia” rovásos matrica eltávolítása 2017 április elsején. 

Rovástábla átragasztása – Pér

“Sajnálatos módon ez a mi táblánknál is előfordult. Március 20-a táján történhetett meg a tábla átragasztása, amelyet a rá következő pár napon belül észleltünk, és a meghekkelt feliratot eltávolítottuk. Mellékelve küldök 2 db fényképet a meghekkelt tábláról. A tábla jelenleg az eredeti ,valós formájában van kint a falu elején.”

Házmester ország 2017

A kétfarkú Kutya Párt kissé morcos bejegyzése Rovás Alapítvány közleményére reagálva híven tükrözi a kétfarkú és kettősmércéjü sánta ebek lelkivilágát:

Szóval másfél hónap alatt vette észre valaki, hogy lecseréltük Sziára az Érdet. Ebből azért látszik, mennyi értelme van ennek a hülyeségnek.
Erre mi a reakció? Ahelyett, hogy beismernék, hogy tök értelmetlen, amit csinálnak vagy legalább mosolyognának rajta, mert ugyan miért lenne rosszabb egy szia mint egy Érd, ami amúgy is ki van írva 2 méterrel odébb, jön a feljelentés, feljelentés.
Gratulálok, házmester ország 2017!

Van itt videó is: http://rtl.hu/…/hir…/erden-trollkodott-a-ketfarku-kutya-part

Rovásos üdvözlőtábla – nem hülyeség

Azonban van egy alapvető kérdés, amire a fenti reakció is utal: vajon hülyeség-e rovástáblát állítani? A Kétfarkú Kutya Párt – minden bizonnyal szándéka ellenére – létrehozott egy új brand-et, a SZIA rovásfeliratos üdvözlőtáblát, amit akár értékelhetünk pozitívan. Bárcsak minden településen állna egy rovásos üdvözlőtábla, amely köszönti a településre érkezőket!

Értjük, hogy olcsóbb és egyszerűbb átragasztani más magántulajdonát, de ha ennyire vicceskedni akarnak a kutyák, akkor meg kellene próbálni saját pénzből, saját rovásos üdvözlőtáblát állítani. Paradox módon a trollkodás önmagában bizonyítja az ötlet életképességét … hát, így jártak a kétfarkúak.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share