A rovástáblák rongálása nem véleménynyilvánítás

A Rovás Alapítvány közleménye a rovástáblák rongálásáról. MTI OS.

A rovástáblák rongálása nem véleménynyilvánítás

Az egységes Kárpát-medencei rovás helynévtábla-rendszer fenntartója, a Rovás Alapítvány elítéli a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját és felszólítja a viccpártot a táblák helyreállítására. Az alapítvány kéri a táblatulajdonosokat rendőrségi feljelentés megtételére.

A rovásműveltség a magyar szellemi örökség kiemelkedő jelentőségű része, a székely-magyar rovás írásrendszer pedig a legfontosabb magyar kultúrkincs, a magyar nyelv elválaszthatatlan eleme. Megőrzésük, használatuk és fejlesztésük a magyar nemzeti közösség feladata.

2010 óta közel 300 település majd 1000 egységes Kárpát-medencei rovás helynévtáblát állított önerőből. A táblák az összetartozást, a rovásműveltség iránti elkötelezettséget jelzik és ismeretterjesztési célokat is szolgálnak. Kihelyezésük hatósági engedéllyel, a közúti táblaállítás jogi és műszaki követelményei szerint történik. A táblaállításhoz világnézettől függetlenül bárki csatlakozhat, a mozgalom örömmel lát minden résztvevőt.

A Rovás Alapítvány és rovótársadalom elutasít minden politikai támadást szóban és tettben, így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját is. Kérjük károsultakat a rendőrségi feljelentés megtételére, és felszólítjuk a viccpártot a károk haladéktalan helyreállítására. Az alapítvány szükség esetén ehhez szakmai támogatást nyújt és reméli, hogy a párt véleménynyilvánítása a jövőben a rombolás helyett építőmunkában fejeződik ki.

Kiadó: Rovás Alapítvány

(MTI-OS – eredeti cikk)

A Rovás Alapítvány közleményének sajtóvisszhangja:

Kapcsolódó cikkek:

Share