Kétfarkú Kutya Párt – mi írtuk át a rovástáblát!

Nem kellett sokat várni, a Kétfarkú Kutya párt vállalta a felelősséget az érdi rovástábla átrovásáért.

Rovástáblából – üdvözlőtábla

A szombati viccparti tüntetés fáradalmainak kipihenése után, a vasárnapi zuglói önkormányzati választási eredményvárás közben dobták be a Nagy Vallomást – ők írták ki rovással “Szia”:

Magyar Kétfarkú Kutya Párt FB oldal: Haha, valóban az volt a cél, hogy teszteljük, észreveszik-e valaha, hogy lecseréltük a táblát. Észrevették, még ha egy hónap alatt is. Ezek szerint páran mégis tudnak rovásul Magyarországon.

Vasárnap este tehát a legfontosabb hír az lett, hogy a Kétfarkú Kutya Párt hekkelte meg az érdi rovástáblát, így aztán a nagyobb hírportálok sem maradhattak ki a viccpárt legfrissebb trollkodásának beszámolásáról.

Index.hu: A Kutyapárt kicserélte Érd rovásírásos tábláját és egy hónapig nem vette észre senki. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt titokban meghekkelte Érden a rovásírással írt helységnévtáblát. Átírták az Érd feliratot az ugyanennyi betűből álló sziára. A viccpárt arra volt kíváncsi, észreveszi-e bárki a változást. Végül a székely-magyar rovásírás New York Times-a, a Rovás Infó egyik olvasója szúrta ki az átírt táblát és szólt a lapnak. A Kutyapárt azzal osztotta meg a cikket, hogy “Ezek szerint páran mégis tudnak rovásul Magyarországon”

Hvg.hu:  A Pest megyei Érdnek is volt rovásírásos helységnévtáblája. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái egy hónapja felülragasztották egy matricával, azóta a tábla valami egészen mást mond. Az új rovásírásos felirat jelentése: Szia. A névtáblahekkelésre a Rovás.info oldal olvasója figyelt fel a hétvégén. A rovásértő szerzők a lehetséges magyarázatok között arra is tippeltek, hogy a Kétfarkú Kutya Párt van az akció mögött. “Ezek szerint páran mégis tudnak rovásul Magyarországon” – állapították meg a párt Facebook-oldalán.

(Index.hu, Kétfarkú Kutyapárt FB oldala, HVG.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share