Telefon az okmányirodába

Deák Norbert Gyula rovás aláírásos igazolványt szeretne. Ezért ma betelefonált az okmányirodába. Felvétel indul!

Okmányiroda első felvonás: telefonálás

Deák Norbert Gyula rovás aláírásos személyi igazolványt szeretne. Ezért az okmányirodába telefonált 2016. október 24-én. A korábbi igénylését elutasították, s éppen a születésnapján közölték vele, hogy nem kaphatja meg a végleges rovás aláírásos igazolványt -bár az ideiglenest azért kiállították számára. Mivel lejárt annak is az érvényessége, így újból neki kellett futnia az igénylési folyamatnak.

Az eset érdekessége, hogy neki oly annyira rovás az aláírása, hogy a szó szoros értelmében rá van vésve, azaz tetoválva a karjára. Ha pedig nem engedik a rovást számára, akkor inkább marad a 3 X-nél… azt állítólag inkább szereti a “hivatal”.

Okmányiroda második felvonás:  személyes ügyintézés

Gyula azt ígéri, hogy holnap, azaz 2016.10.25-én 12.45-kor élő, egyenes adásban ad hírt, hogyan igényelhet(ne) Magyarországon székely-magyar rovásos személyi azonosító okmányt. A felvétel elkészítéséhez a 2004 évi CXL (száznegyvenedik) törvény 39. paragrafusának d) pontja ad jogalapot.

Update: a biztonsági őr elvette a kamerát, ezért sajnos meghiúsult az élő közvetítés.

Rovásos személyi okmányok

Várjuk továbbra is olvasóink beszámolóit, tapasztalatait az alárótt személyik okmányokkal kapcsolatban és szintén várjuk még az elkészült okmányok képeit.

Pályázzon saját történetével, alárovásos személyijével! A pályázatról itt olvashat bővebben!

uzenjunk_800px_latin_2

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share