Letagadják az alárovásos igazolványt

A népszavazás napján lehetett ideiglenes alárovásos igazolványt igényelni. A végleges igazolványt már nem adják ki. Tegyen Ön is a hivatali önkény ellen!

A paradoxon – mégis hogyan létezik az igazolvány, ha nem is létezhetne?

Mint írtuk korábban, Kiss András a népszavazás napján (2016. október 2) besétált az okmányirodába és alárovásos igazolvánnyal jött ki. Ez azért volt lehetséges, mert vasárnapra kinyitottak az okmányirodák, hogy aki akart, igényelhetett igazolványt a szavazás napjára. Mivel Kiss András is szavazni szeretett volna, ezért kiadták neki úgy az ideiglenes igazolványt, hogy a rovásos aláírása felett ezúttal szemet hunyt a nagyságos Hivatal. A döntő érv ez esetben a Kövér László nevének említése volt, hiszen ő arra kérte Kiss Andrást (meg sok-sok állampolgárt), hogy menjen szavazni.

kiss-andras-20161002

A letagadott alárovásos igazolvány

A 30 napig érvényes alárovásos igazolvány tehát megszületett, ennek jogszerű folytatása az lett volna, hogy kiállítják neki a végleges igazolványt. Kiss András ezért 2016. október 13-án bement a VIII. kerületi okmányirodába érdeklődve, hogy megérkezett-e a végleges igazolvány. Az ügyintéző az adatfelvétel idejét kérdezte, így jelezte, hogy már készen kellene lennie. Azonban az ügyintéző diadalittasan közölte, hogy sajnos ez a végleges igazolvány soha nem fog elkészülni, mert rovással van aláírva.

Javasolta az új igénylési folyamat indítását, de Kiss András jelezte, hogy ez már megtörtént, hiszen ennek alapján már az igénylés napján megkapta az ideiglenes igazolványát.

Azonban a számítógépe szerint (vagy az ügyfél megtévesztésére), nem létezik a kérelem! Pedig ott a bizonyíték, az elkészült ideiglenes igazolvány. Az okmányiroda tehát simán letagadta, hogy létezett valaha az igénylés. Kiss András tehát sajnos ott követte el a hibát, hogy nem kért másolatot az igénylésről, amelyet október 2-án nyújtott be az okmányirodába. Tanulság: két példányban kell benyújtani az igénylést, a második, ügyfélnél maradó példányt pedig alá kell íratni, az átvételt igazolandó.

A törvénysértés gyanúját felvető, valamint a tisztességes eljáráshoz való jogot minden bizonnyal két lábbal taposó ügyintézés mögött a hatalom nem riad vissza semmitől: minden áron megakadályozzák, hogy letagadják, létezett a beadvány.

Úgy látszik a szavazás végeztével visszaállt a rovásüldöző üzemmódba az okmányiroda, és letagadva a saját maguk által kiállított dokumentum létét – az ügyfelet simán hülyének nézik, nézhetik.

Rovás Infó válasza: elég a rovásüldözésből!

Pár napon belül találkozhat mindenki az plakáttal, amellyel üzenjük Budapestnek, hogy elég a rovásüldözésből! Külön üzenjük tehát a VIII. kerületi okmányiroda dolgozóinak is, hogy ne tagadják le, hogy kiadtak alárovásos igazolványt 2016. október 2-án!

uzenjunk_800px_latin_2

Aki szeretne részt venni az üzenet célbajuttatásában, az többféleképp vehet részt:

  • Igényeljen Ön is rovás aláírásos igazolványt az okmányirodában – vegyen részt a pályázatunkon!
  • Támogassa a rovásüldözésre felhívó plakátkampányunkat!
  • Töltse le, nyomtassa ki a plakát PDF  változatát és helyezze ki minél több okmányirodához!

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share