A megvádolt székely és a rovás keresztrejtvény

Beke István már “csak” házi őrizetben van,  koholt vádak alapján eddig börtönben raboskodott. Többek közt rovás keresztrejtvény segítette múlatni az időt.

Beke István Attila beszámolója

Beke István Attila vagyok Kézdivásárhelyről. Kitalált, hamis, hazug  vádakkal (terrorizmus) hét hónapig a Bukarest-i előzetesben voltam bezárva, ahol próbáltam hasznos dolgokkal eltölteni az időmet, így jött egy ötletem, hogy az ott eltöltött idő alatt foglalkozzak a rovással.

Először megtanultam a rovásjeleket majd nekirugaszkodtam a keresztrejtvényeknek, mikor egy-két ötletem támadt azt leírtam. Közben Hanna keresztlányomnak rovással írtam levelet ami két nap helyett tizennyolc  nap alatt ért haza (valaki még megtanulta a rovást  🙂 ) de nem bántam mert Hanna ennek köszönhetően tanulta meg a rovást és már rovással is kaptam a válaszlevelet.

Ezek után már egyre több levelet róttam amelyek már rövidebb idő alatt elértek a címzettekhez (biztosan az „olvasó” is megtanulta a rovást  és így hamarabb továbbengedte a levelet). Időközben készítettem egy rovást tanító játékot is de arrol majd a későbbiekben írok. Most itthon vagyok (még házi őrizetben) és folytatom a rovás örökségünk terjesztését, tanítását amiről majd egy következő levélben fogok beszámolni.

Mellékelek egy pár fotót is az érdekesség kedvéért.

Tisztelettel:
Beke István Attila
HVIM Kézdivásárhely
p1180088
p1180092
Latinbetűs keresztrejtvények rovásbetűkkel kitöltve 
(értelemszerűen a kétbetűs mássalhangzókat két rovásjellel írta át, különben kimaradna üres kocka) 
20160611_142013-felvideki-magyar-sziget
A 2016-os Felvidéki Magyar Szigeten is “színpadon” voltak a terrorizmussal vádolt magyarok.
Mellette rovásfelirattal a rendezvény neve (Rovás Infó felvétele)
(Rovás Infó)
Share