Liberális vandalizmus

Egyre merészebbek a liberális “másképp gondolkodók”, mivel továbbra sincs mitől tartaniuk: újra a rovástáblákon töltötték ki beteges hajlamaikat, pedig nagyon nem kellene feszíteniük a húrt…

 

Celldömölk után Soponyán őrjöngtek az antimagyarok

Október hónap során vandál módon megrongálták, lefestették Soponya rovásos helységnévtábláját. A feljelentés megtörtént, de a tettes vagy tettesek még szabadlábon vannak.

Az esetet a Jobbik nevében súlyosan elítélendő cselekedetnek tartom, és ezúton nyomatékosan megkérem a rendőrség illetékes munkatársait, hogy az ügyet kezeljék minősített bűncselekményként, mivel a rovásos helységnévtábla lefestése nemcsak rongálás, hanem kulturális-nemzeti értékeink ellen is szól és felmerül a gyanú, hogy a tettesek vandál magatartása szándékosan gyűlölködő, nemzetgyalázó indítékú. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy van-e összefüggés a soponyai eset és a közelmúltban elkövetett hasonló bűncselekmények között (pl. Celldömölk), mert ebben az esetben bűnszövetkezetben elkövetett károkozásról és egy kulturális értelemben vett nemzeti jelkép sorozatos megsértéséről beszélhetünk.

Természetesen nem zárható ki az ?egyszerű? rongálás lehetősége sem, viszont ebben az esetben nehezen indokolható, hogy egy falu szélén, a központtól messze egy kevésbé forgalmas helyen fekvő tábla kap ilyen megaláztatást. Egy ?egyszerű? rongáló valószínűsíthetően egy, a kocsmához közel eső buszmegállót, hirdetőtáblát, szemeteskukát vagy házfalat választott volna szabadelvű ösztönei kiéléséhez, tehát a nemzetgyalázó politikai, feltehetően liberális indíték ebben az esetben valószínűsíthető.

Azt várom el továbbá a fent említett hatóságoktól, hogy az esetet ugyanolyan alapossággal és körültekintéssel igyekezzenek felderíteni, mint amikor horogkereszt-graffitit találnak egy ház falán, vagy amikor zsidókra vagy cigányokra utaló feliratok vagy matricák esetében indul meg a nyomozás (és médiahadjárat) egész hadosztályokat mozgósítva, hiszen a rongálás és másokra sértő megnyilvánulás minden esetben egyformán elítélendő dolog, amely során a kettős mérce alkalmazása egy felelős hatóság esetében bizonyára szóba sem kerül.

Szerencsére az elkövető vagy elkövetők olyan anyagot használtak, amely a tábla károsodása nélkül eltávolítható volt. Köszönet illeti a Jobbik Soponyai Alapszervezetét, amiért a tábla újra eredeti állapotában ragyog, viszont ez nem nem csökkenti a bűnöző(k) felelősségét és a bűncselekmény súlyosságát.

Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke (eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share