Alárovás – Horváth István megkapta!

Úgy tűnik, a hivatali dolgozók mégis csak ismerik a törvényt, de Abszurdisztánban az ukázra várnak. Csatári Lászlón áll vagy bukik a törvény.


Horváth István ideiglenes rovás aláírásos igazolványa

Az már egészen világosan látszik, hogy az okmányirodai dolgozók ismerik a jogszabályt, azaz nincs törvényi akadálya az alárovásos igazolvány kiadásának. Ugyanis hiába született meg 2014-ben a rovásüldöző főosztályvezetői levél, nyomokban sem tartalmaz jogilag megalapozott érvelést a rovás aláírást igénylők leszerelésére. Így tehát – a nyílt törvénysértés kockázatát nem vállaló dolgozók újabb és újabb esetekben is az “elkövetőtől” kérik az iránymutatást. Kiss András és Horváth István esetében az a közös, hogy kiadták az ideiglenes rovás aláírásos igazolványt, de a végleges igazolvány elutasításához már kérik Csatári László fő-fő-fő osztályvezető írássos útmutatását. Holott elég lenne a törvényt betartani…

Lényeg, hogy a hivatal ismét nem mert állást foglalni. Az ideiglenes igazolványt ugyan kiadták, de a végleges igazolvány kiadása feletti ítéletet a “központ”-ra bízzák. Szembetűnő az ellentmondás viszont, mert ha kiadnak ideiglenes alárovásos igazolványt, akkor vajon mi lehet az akadálya a végleges kiadásának? Hiszen csak egyféle törvényi szabályozás van – ami engedi – amit minden szervnek kötelessége lenne betartani.

Horváth István rovás aláírásos ideiglenes igazolványa  (2017. 06.02-07.02 időtartamra érvényes)

Hivatal levele az ideiglenes igazolvány mellé

 

Horváth Istvánnak gratulálunk, hogy még két hétig boldog tulajdonosa lehet egy alárovásos igazolványnak. Mint a levélből kiderül, akár 10.000,- forintot is kaphat fájdalomdíjul, ha Csatári László nem bírja kikörmöcölni azt, hogy miért nem lehet rovás aláírása.

A többi igénylőt pedig bátorítjuk, hogy próbálkozzanak az igényléssel, hogy részt vehessenek meghosszabbított pályázatunkon.

 

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share