FKF a rovás graffiti eltüntetője

A Margit híd lábán lévő graffitiket az FKF szedte le – a latin. rovás és Braille írásos változatok mindegyikét.

RTL Klub híradó összefoglalója

Elárulta az FKF, miért szedik le gyorsan az Orbánt szidalmazó falfirkákat

De azt állítják, nem mérlegelik, hogy a feliratok kire vonatkoznak. A „szélsőségesen politikai tartalmú” graffitik eltávolítása elsőbbséget élvez – ismerte el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) az RTL megkeresésére.

A csatorna azért érdeklődött, mert feltűnően gyorsan eltüntetik a miniszterelnököt szidalmazó firkákat, miközben más graffitik hosszú idő óta tündökölnek a falakon anélkül, hogy hozzájuk nyúltak volna. Emlékeztettek: a Margit híd lábára először 2015-ben került fel az „Orbán egy geci” felirat, amit szinte azonnal lemostak. Nemrég valaki rovásírással festette fel ugyanoda a híres-hírhedt mondatot, de azt is eltávolították. Ezek után a Braille-írás jeleivel fújták fel ugyanezt a szöveget, de azután, hogy a 444 felfedte, mit jelentenek a pontok, hétfőn ezt is lemosták.

Az FKF tájékoztatása szerint az eltüntetésben elsőbbséget élveznek a szélsőséges politikai tartalmú, vagy közízlést sértő falfirkák, de azt állítják, nem mérlegelik, hogy a felirat kire vonatkozik.

Medvegy Gábor

(24.hu – eredeti cikk)

Rovás Infó megjegyzés

Történelmi pillanat: az RTL Híradóban pontosan, szakszerűen takarták ki a rovásfeliratot, ott, ahol kell. Tehát nem hagyták olvashatóan a teljes szöveget, ami azt jelenti, hogy a szerkesztőségben ismerik a rovást illetve feltételezték, hogy lesznek a TV nézők között akik esetleg elolvasták volna eredetiben is …

A kitakart rovásfelirat az RTL klub híradójában: “Orbán g**i”

Jó-e ha politikai üzenetet rónak graffitiként?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kapcsolódó cikkek:

 

Share