KEK-eckedik a hivatal 3.

alt

Horváth István rovásos igazolványra adott be kérelmet, amelyre elutasító határozat érkezett. Ezt megfellebbezte, de az okmányirodának egy hét kellett, hogy rájöjjön: nem illetékes….

Rovásüldözés Magyarországon

Az internet népe imádja az őstörténeti hoax-okat, melyek egyik legismertebbje a rovás témában a néhány évtizede írógéppel hamisított ún. Szent István-féle rovásüldöző rendelet. Tény, hogy az államalapítás után az egyház és az állam a latin-betűs magyar írás használatát választotta, azonban érdekes módon még évszázadokig fennmaradt a rovás mind a hitélet, mind a világi alkalmazások sok területén. Azonban egyelőre nincs hiteles nyoma a rovás állami szintű üldözésének az államalapító korából.

Ezer év múltával azonban a (rovásműveltséget nem említő és nem védő) új Alaptörvényt megalkotó hatalmi kurzus immár hivatalosan és bizonyíthatóan ősi írásműveltségünk betiltásával próbálkozik. Ez sajnos nem mende-monda, hanem 2014 Magyar(?)országának abszurd valósága.

Lassan őrölnek a hivatal malmai

Horváth István az alábbi semmitmondó tájékoztató levelet kapta, melyből kiderül, az Okmányiroda nem illetékes a fellebbezés befogadásához. Ezért továbbítják – nyilván feljebb és feljebb – ezúttal a Budapest Főváros Kormányhivatala Hatósági Főosztályához.

horvathistvan_felterjesztes

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share