Sánta kutyák, rombolnak és hazudnak

A viccpárt-imázs mögött ortodox liberalizmus: a kétfarkú kutyák, nemcsak szervezetten rongálják a rovástáblákat, de össze-vissza hazudoznak is.

Sánta kutyák, rombolnak és hazudnak

Mint ismeretes, a Rovás Info olvasója értesítette a hírportált április 21-én, majd másnap cikket is közöltünk arról, hogy Érd székely-magyar rovással készült helynévtábláját leragasztották egy formailag hasonló fóliával, melyen a SZIA felirat szerepel (kissé kétséges I betűvel, amely inkább D – rossz nyelvek szerint aláírás akart lenni: SZD …SZ?)

A hétvégén zajló időközi választásokon aztán a mérhetetlenségből a mérhető jelentéktelenségbe avanzsált Magyar Kétfarkú Kutya Párt eddig jóformán csak az abszurd humor kategóriájában tevékenykedő komédiásai megmámorosodtak és büszkén posztolták: bizony ők ragasztgatták át több településen a rovástáblákat – persze csak viccből. Mert szerintük az csak móka és kacagás, hogy más tulajdonát képező tárgyakat megfosztanak eredeti rendeltetésüktől, illetve károsítják az eredeti feliratokat. Nos, lenne javaslatunk, hogy mivel és kivel szórakozzanak!

Zárójeles megjegyzés, hogy könnyedén találni Magyarországon olyan – a rovásnál talán még kevésbé ismert “nem latin-betűs” írással készült – táblákat, amelyekkel ha mondjuk mások “vicceskedtek” volna ilyen kutyául, akkor most a kétfarkúak is falkában vonyítanának és az elkövetők gyorsított eljárásban számolgathatnák a letöltendő fegyházbüntetés éveit… no, de most nem a kettős mérce a téma.

Viszont mostanra a kibontakozó tiltakozás miatt humorukat vesztett belvárosi ölebekről mindeközben nem csak az derül ki, hogy sunyi rongálók – vagy rongáltatók – hanem, hogy igen csak sánták is: a két farkukhoz csupán három láb jár. Ugyanis Kovács Gergely falkavezér még április 24-én is azt állította az RTL riportereinek, hogy több, mint 1 hónapig senki nem vette észre a leragasztásokat vidéken (ez nekik valami távoli egzotikus hely lehet) – ezzel próbálva igazolni a “pesti humort”.

A nagy táblajáték

A valóság ezzel szemben az, hogy Pér település rovástáblájának megrongálását március 22-én észlelték és napokon belül javították önerőből a tulajdonosok. Mór tábláját pedig április 1-én tisztították meg helyi táblaállítók a kétfarkú kutyaürüléktől. Az ebek tehát vagy ki sem tolták az orrukat a belvárosból és halvány gőzük sincs, hogy mi lett az általuk megrongált táblákkal, vagy pedig simán csak hazudnak – végül is az értéksemleges politika világába tartoznak.

De semmi aggodalom, megnyugtatjuk az önjelölt humoristákat, hogy a rovástáblák tulajdonosai is értik a tréfát. Sorban megtörténnek a rendőrségi feljelentések az ügyben, melyeket a fényképes helyi beszámolókkal együtt hamarosan közzéteszünk a Rovás Info honlapján. Mindez persze pusztán csak azért, mert a rovótársadalom “tök viccesnek” tartja ezt az élő mesét, amiben hamarosan kiderül, hogy miféle jószág lapul a kutyajelmez alatt.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share