Balrad: megtartjuk a latin írást?

A Balrad nevű baloldali portál már nem a rovásfeliratokért aggódik, hanem egyenesen a latinbetűs (magyar) írásunkért…

Kétszer annyi roma van Hajdú-Biharban, mint a hivatalos adat – Balrad

Egyedülálló roma-kutatást végeztek a Debreceni Egyetemen.

A Partiumi Keresztény Egyetem Partiumi Területi Kutatások Intézetével indított közös programot a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszéke, hogy meghatározzák a cigány lakosság valós lélekszámát és társadalmi integrációs helyzetét a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben – közölte a Debreceni Egyetem.

– Megállapítottuk, hogy Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a roma lakosság valós lélekszáma több mint kétszerese a népszámlálási adatoknak, 135 és 140 ezer közé tehető, és van húsz olyan település, ahol arányuk már elérte vagy meg is haladta az ötven százalékot. Ilyen részletes, területi eloszlásra fókuszáló felmérést eddig még nem végeztek az országban – emelte ki Pénzes János egyetemi adjunktus, a kutatás vezetője.

A vizsgálat egyértelműsítette, hogy ott, ahol nem szegregáltan, hanem elszórtan a településen belül élnek a cigány családok, jobbak az életkörülményeik és érzékelhetően békésebb az együttélés. A felmérésből az is kiderült, az önkormányzatok kivétel nélkül mindenhol a munkahelyteremtésben és az iskolázottság növelésében látják a kiutat, ugyanakkor az is kitűnik az adatokból, hogy a mobilitás nem jellemző a romákra, még munka vagy tanulás céljából sem.

– A természettudomány szakemberei ezzel a kutatással bizonyították, hogy nem csak a természet, hanem a társadalom kihívásaira is keresik a megoldásokat és külön büszkeség, hogy ezt egy határon átnyúló együttműködés keretében sikerült megvalósítani. Mivel az itt kidolgozott módszer kiterjeszthető és alkalmazható az egész országban és határainkon túl is, bízom abban, hogy több területen készül majd hasonló jellegű felmérés – fogalmazott Pintér Ákos, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

(debrecen.offmedia)

Bal-Rad komm: “…van húsz olyan település, ahol arányuk már elérte vagy meg is haladta az ötven százalékot…”

-Most akkor örüljünk? Örüljünk, hogy egyetemi kutatók igazolták: NEM OPTIKAI CSALÓDÁS GYÖTRI A MAGYAROK AGYÁT! Amit látnak Döbrögisztán-Vajdaság nem more lakosai és nem politikusai, az a rögvalóság!

Vélhetőleg húsz év múlva lecserélhetik határátkelőink belépő oldalán az útbaigazítást adó első táblát. Amin eddig az szerepelt, hogy MAGYARORSZÁG!

Mi lesz majd a következő felirat? Hogy NEM ROVÁSÍRÁSOS LESZ!-az biztos! A címert sejtjük hogy mi lesz:

Talán nem ártana azon agyalnunk-hacsak nem késő már!-hogy A NORMÁL MAGYAR ÍRÁST MEGTARTHASSUK!

(balrad.com – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share