Maszol.ro újévi jóslata a rovásról

A 2016-os esztendőre jósoltak a maszol.ro újságírói. Sajnos a rovást is látták a varázsgömbjükben.

Sírjunk vagy nevessünk?

A boszniai piramis állítólagos rovásfeliratai szívósan élnek a köztudatban, hála néhány önjelölt prókátornak. A fellelhető rovásjelekről ugyan készítettek összehasonlító táblázatot, de a lényeg nem derült még ki: milyen nyelven, és kik írták pár grafémából álló “rovásjeleket”? Rovás témában a maszol.ro újságírói sem mindig állnak a helyzet magaslatán, de érzik a sajátos párhuzamosságot a dákó-román elmélettel. Vajon komolyan gondolják-e vagy csak provokálnak, így év elején?

Ilyennek látják publicistáink a 2016-os évet (maszol.ro)

Megkérdeztük publicistáinkat: Milyen fontosabb közéleti-politikai és más események, folyamatok várhatók 2016-ban – világszerte és idehaza? Mitől tartanak, mit szeretnének? A remény is, az óvatosság is kötelező. (…)

Krebsz János: Semmi sem állhat az újabb sikerek útjába

Dől a történelem. Megtörik végre a hallgatás fala, amit körénk húztak a hivatalos, tudományos meg összeesküvő világhatalmak, és kiderül, melyik a világ legősibb népe. És ettől a finnugrászok és magyargyűlölők mind elmehetnek homokot árulni a sivatagba. Boszniában vannak azok a bizonyos piramis alakú hegyek, amelyek minimum húsz-huszonötezer évvel régebbiek, mint az egyiptomi vagy mexikói piramisok. Ezeknek az ősi építményeknek a járataiban kőbe vésett írásjeleket találtak, amelyek közül már húszat úgy azonosítottak, hogy megegyeznek az ősi székely rovásírás jeleivel. (Csak zárójelben: a dákoromán elmélet nem ölel fel többet kétezer évnél, na, erre varrjanak gombot!) Teljesen érthető okokból az egyiptomi és a mexikói régészek vonják leginkább kétségbe a felfedezések jelentőségét, egyáltalán a hitelességét. Gondoljunk bele (amit mi mindig is tudtunk), harmincezer évvel ezelőtt ott a hun-székely rovásírás, egy ősi kultúra tagadhatatlan nyomai, amikor a többi nép még négykézláb járt, és verte az asszonyát! Ennek fényében a boszniai okkupáció is más színben tűnik fel, mind a múltban, mind a közeljövőben.

(…)

(maszol.ro – eredeti cikk)

Véleményfelmérés:

Kik rótták a boszniai piramisok rovásfeliratait?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Maszol.ro cikkei a rovásról:

Kapcsolódó cikkek:

Share