Karácsonyi ajándékötlet – geek a rovásbetű tészta

Az Index szerint is kiváló karácsonyi ajándék lehet a geekeknek a rovásbetű tészta – mindjárt az első helyen 🙂

Ajándék rovás geekeknek

A világvárosi újmagyar kifejezés értelmezéséhez a Wikipédia ad támpontot:

A geek (kiejtése: /gi:k/ ) angol szó (magyarul: kockafej, kocka, er. jelentése: stréber) a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív (informális, azaz bizalmas nyelvben használatos; szleng) szó, különösen ha ez az érdeklődés egy szűk területre irányul. Az angol szó a magyar műszaki zsargonban is kezd meghonosodni a magyaros gyík kiejtéssel. A modern korban előszeretettel használják a műszaki területeken jártas emberre. Általánosságban olyan személy, akinek az érdeklődése – általában a társadalmi és társasági kapcsolatok ápolása helyett – egy bizonyos témára fókuszálódik. A „geek”-ké nyilvánítást indokolhatja a témához kapcsolódó rajongásának a mértéke, intenzitása, vagy akár az érdeklődése tárgya is. Ez a definíció eléggé tág, ezért megkülönböztethetünk matematikai, zenei, színházi, nyelvi, képregény, rajzfilm, manga, anime „gamer” (game, mint játék, gamer – játékos, akár virtuális, akár fizikai értelemben), és akár Wikipédia „kockákat” is.

Az angol szó korábbi jelentésében stréber diákot, tágabb értelemben „ellenszenves alakot” jelentett. Ezek a jelentések mára elhalványultak. A szó mai magyar megfelelője leginkább a szleng/ifjúsági nyelv eredetű „kocka”, ami a társaságtól általában elzárkózó vagy ügyetlen, a tudományok és számítógépek világában viszont otthon lévő (fiatal) embert jelenti.

Tehát a rovás iránt különösen érdeklődőknek való az alábbi termék.

100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek – Ádám tippjei (index.hu)

Papírsúly: betűtészta

blikkrovasbetuteszta
A termék, amiről mindenki azt állítja, hogy ő már réges-rég kitalálta, mégis csak egy cég csinálta meg tényleg: durum rovásírás betűtészta fél kilós kiszerelésben, honfiúsan sűrű paradicsomleveshez, kerecseny-karácsonyi turulos töltött káposztához, Brüsszelnek nem hódoló mákosbejglihez vagy amihez jól esik.
(beszerzés)

(index.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share