Kalocsa – Rovástábla avatás

IF

Kalocsa rovástáblájénak oszlopa is természetesen kalocsai mintás lett. Beszámoló a ünnepélyes avatásról.

Így került Kalocsa határába a rovásírásos tábla

Szombat délután (2015.11.7) szokatlan látvány fogadta Kalocsa Bátyai úti határában az arra autózókat vagy kerekezőket.

Egy kisebb tömeg verődött össze egy fehér lepelbe burkolt tábla körül, amelyet az 51-es út mentén állítottak fel és Kalocsa nevét ábrázolja székely-magyar rovásírással.

Ennek leleplezését megelőzően Szabó Balázs kalocsai képviselő köszöntötte az érdeklődőket, akikhez Suhajda Krisztián megyei önkormányzati képviselő szólt – beszédében kiemelve, hogy a tábla civil felajánlásból született és küldetése a hagyományőrzés fontosságára emlékeztetni.

A kalocsai rovásírás-táblát dr. Mészáros István templomigazgató szentelte meg, azon általa elmondott kísérőgondolatok jegyében, miszerint lényegtelen, hogy kinek a támogatásával, de értékkel gazdagodott a város – ezért is vett részt az eseményen.

(Vörös István)

(koronaradio.hu – eredeti cikk)

Könnyen, gyorsan és szakszerűen

Ha nincs még az Ön településén egységes székely-magyar rovás helynévtábla, akkor már csak Önön múlik, hogy mikor lesz. Barátokkal, ismerősökkel összefogva bárki állíthat szakszerű, egységes rovástáblát. Részletesen tudnivalókért érdemes áttekinteni a Rovás Infó táblahíreit.

Ha Önöknél már van egységes rovástábla, akkor a tapasztalatokkal, összefogással segítségére lehet a szomszédos településeknek. Hamarosan indul az összefüggő rovástáblás területek felmérése és versenye. Vajon hol a legnagyobb Rovásfölde?

(Rovás Info)

Kapcsolódó cikkek:

Share