Útlevél rovás aláírással – Fábián Tamás

Fábián Tamás szerencsésnek mondhatja magát – rovás aláírás van az útlevelében. Még a betiltás előtt igényelte és kapta meg.

Útlevél rovás aláírással

Egy évvel ezelőttig az alárovást tartalmazó útlevél-igénylőlap beadása semmiféle gondot nem okozott az okmányirodai ügyintézőknek. Aztán – ki tudja miért – egy csinovnyik úgy döntött, márpedig tilos használni a magyarság nemzeti írását aláírásként. Az elhíresült Csatári László féle levél előtt – egyelőre – még a “független magyar” bíróság is fejet hajtott, holott egy osztályvezető nem értelmezheti tetszése szerint a jogszabályokat, amely ebben az esetben ennyit mond az aláírásról:

1992. évi LXVI. (hatvanhatodik) törvényben a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról (a törvény teljes szövege ITT). A törvény szövegében az (Értelmező rendelkezések) 5. § paragrafus (13) bekezdése szerint az aláírás meghatározása a következő:

5. § (13) A polgár aláírása: születési vagy házassági családi és utónevének az általa használt és elismert írásképe.

A jogi herce-hurca folyamatban van, de annyi legalább világossá vált, hogy a jelenlegi államhatalom miként viszonyul a magyarság kulturális örökségének egyik legfontosabb eleméhez, nemzeti írásunkhoz. A székely-magyar rovás és tágabb értelemben a rovásműveltség nem része az Alaptantervnek, a Hungarikumoknak, nem említik nemzeti jelképeink közt az Alaptörvény. Ezt megkoronázandó immár hivatalos iratok is igazolják, hogy 2015-ben nem Románia, vagy Szlovákia üldözi a rovást … hanem Magyarország Belügyminisztériuma…

FT-igenyles2

Útlevél igényló lap részlet (2014.06.02)

FTutlevel_pub

A kész rovás aláírásos útlevél

(Rovás Info)

Kapcsolódó cikkek:

Share