Nem lehet magyar állampolgár – mert rovás az aláírása

A székely Páll Emil nem lehetett magyar állampolgár, mert a csíkszeredai konzul kidobta az alárovása miatt.

Egy aláírás margójára

Valós és ferdített történelmünk során a székely nép állandó támadásoknak volt kitéve. Ezen okból kifolyólag vált elismert harcos nemzetté, őseink kitartása biztosítva fennmaradásunkat. S lám, napjainkra sem változott semmi: támadják a székely ízeket, a székely zászlónkat, a rovásírásos helységnévtáblákat, árucímkéket stb. Ez még nem is lenne annyira baj, mert ezer év alatt hozzászokhattunk a fenyegetésekhez, inkább az aggaszt, hogy mintha a székely virtus szelídülni látszana, csak rejtőzködve dobunk vissza egy-egy követ a hatalmukkal visszaélőkre, a megvezetőkre.

Azonban a legfájdalmasabb az, mikor a kígyó a saját farkába harap bele, azaz magyar áll szembe a magyarral! Páll Emil szokatlan története öt évvel ezelőtt kezdődött, mikor a csíkszeredai személy-nyilvántartónál kért ideiglenes lakcímet („flotántot”), de az ott ülő hivatalnok fennhangon utasította vissza kérelmét. Ugyanis emberünk egyedi módon, rovással írta alá, és ezt nem tűrhette az adónkból fizetett közszolga. A megalázott székely végül érvényt szerzett jogainak, panaszlevelet írt Laji bátyó feletteseinek, akik sűrű bocsánatkérések közepette próbálták lemosni a piszkot szellemi kincsünkről.

Emil a következő években, több alárótt hivatalos (romániai!) iratot kiharcolt magának, sőt a családtagok is követői lettek eme úttörésében… És mások is csatlakoznak. Derék székelyünk később ideiglenesen Angliában vállalt munkát, ahol úgyszintén gond nélkül kapta meg a szükséges brit iratokat – székely aláírással. Viszont a magyar útlevelek igénylésénél újból „követ dobtak rá”, elutasították az egész család kérelmét. A szégyenteljes megtagadás viszonzásául, fájó szívvel ugyan, de „visszaadták” magyar állampolgárságukat, mondván: így nem kell!

Azóta is gerinces, nyitott szemű és szívű székelyként élnek, nem pedig megalkuvó bérencként. De sokszor elgondolkodnak ezen az értelmetlen üldöztetésen, hiszen jogokkal biztosított, hogy mindenki azt adhassa hivatalos kézjegyének, amelyet annak elismer. Ez személyes döntés… kellene legyen! Akkor miért kiáltnak ott háborút, ahol nincs is ellenség?!

Ilyés András Zsolt 

(Hirmondo.ro – eredeti cikk)

Facebook csoport

Tegyen Ön is a rovásüldözés ellen, csatlakozzon az Üzenjünk Budapestnek! Facebook csoporthoz!

Rovásos igazolványok – Romániában lehet, Magyarországon nem lehet

alt

Páll Emil rovásos személyazonosító dokumentumai – román (!) hatóságoknál kiállított útlevél és igazolvány

pall-monika

Páll Mónika román (!) hatóságnál kiállított jogosítványa

alt

Páll Emil angliai vezetői engedélye – szintén rovásos aláírással

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share