Rovás aláírás – Hoffner Tibor

Amióta az Okmányirodákon “betiltották” a rovás aláírás használatát, Hoffner Tiboré az első személyi, amelyet alárovással adtak ki. Hogy sikerült neki?

A megoldás: ideiglenes igazolványt kell igényelni – ennek nyomán kiállítják a véglegest is.

Hoffner Tibor korábbi cikkünkben részletesen elmesélte, hogyan igényelt ideiglenes igazolványt, amelyre rovásos aláírást rótt. Jogilag felvértezve és jó barátokkal körülvéve oldotta meg a kérdést, így még az igénylés napján (!) kézhez vehette az ideiglenes igazolványt, amelyen rovásos az aláírása.

Már csak egy kérdés maradt hátra, vajon a végleges igazolvány is tartalmazhatja ugyanazt az aláírást, amely az ideiglenesen is szerepel? Az ideiglenes rovásos igazolvány azonban sajnos csak február 7-ig volt érvényes.

hoffner2015_1

Hoffner Tibor rovás alárótt igazolványa (2015. január 9-től 2025 január 9-ig érvényes)

A meglepetés azonban bekövetkezett: a hivatal kiküldte neki a végleges rovás aláírásos személyi igazolványát, amely 2025-ig érvényes! A kiadás éve tehát 2015. Így a Csatári-féle levél megszületése óta (2014. aug. 28) ez a második rovásos igazolvány, bár mindkettő Hoffner Tiboré. Ezúton gratulálunk neki, reméljük a következő évtizedben is vele lesz.

Már csak egy kérdés maradt: vajon hiba van a rovásellenes hivatali gépezetben, vagy nem voltak elég éberek a cenzorok? A jelenkori rovásüldözés története még korántsem ért véget, hamarosan folytatjuk a beszámolókat a többi alárovásos igazolvány helyzetéről.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share