CEU vagy rovástanfolyam?

alt

Balliberális képzetek szerint a liberális oktatás ellentéte a rovás-tanfolyam – aktuálpolitikai vázlatba ágyazva.

Jöhet a magyar kitiltási lista (hírhatár.hu)

A Figyelő értesülései szerint már nem kell sokat aludnunk és a kormány elégtételt vehet az őt ért sérelmekért. Revansul az állami hivatalnokok kitiltása miatt, a közeljövőben összeállíthatják azoknak a külföldi állampolgároknak a listáját, akiket nemkívánatosaknak tartanak Magyarországon.

Persze azeri baltás gyilkosok és az orosz titkosszolgálat emberei aligha lesznek közöttük, az amerikai állampolgároknak azonban minden okuk megvan a rettegésre. Jóllehet a külföldi diplomatákkal való bánásmód szabályait taglaló Bécsi Egyezményt olyan furmányosan állították össze, hogy az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét magának a CÖF-nek sem sikerült megfegyelmeznie, ez nem jelenti azt, hogy Magyarország ne tudná térdre kényszeríteni az Amerikai Egyesült Államokat. Nincs messze az a nap, amikor talán még maga Obama elnök is sírva fog könyörögni bebocsátásért. Engesztelésként talán még arra is hajlandó lenne, hogy magyar nyelvleckéket vegyen, majd nyelvvizsgázzon a Rigó utcában, hogy Vida Ildikó személyes tolmácsa lehessen, de akkor már késő lesz.

Az országot természetesen más gyanús külföldi elemektől is megtisztítják. Méghozzá úgy, hogy számot sem kell adniuk arról, miért találják az illetőt nemkívánatos személynek. Így például akár az is elképzelhető, hogy az itt tanuló erdélyi diák, aki túl sok időt tölt liberális ismerősei körében, és inkább a CEU programjait látogatja, semmint egy rovásírás-tanfolyamot, döbbenten tapasztalja, hogy nem térhet vissza tanulmányait folytatni az otthon töltött karácsonyi szünet után, mert személye nemkívánatossá vált Magyarországon.

Ha még egyáltalán lesz CEU. Hiszen legjobb úton vagyunk afelé, hogy az ilyen gyanús oktatási intézményeket is felszámoljuk. Az idegen nyelvek oktatása terén máris van egy olyan törvénymódosítás, amire van miért büszkének lenni. Eszerint ugyanis még az uniós finanszírozású magyar nyelviskolákban is csak az taníthat idegen nyelvet, aki magyar felsőoktatási intézményben szerzett felsőfokú képesítést. Egy angol szakon szerzett oxfordi diploma tehát szóba sem jöhet.

Hogy a magyar nyelvoktatás az utolsó helyen áll az EU-ban, a lakosság 63%-a semmilyen idegen nyelven nem boldogul? Ez is csak a Nyugatról állít ki szegénységi bizonyítványt. Hiszen köztudott: minden nyelvek őse a magyar. Még a Szíriuszon is értik. A gyengébb képességűek, akik végképp elvesznének a magyar nyelvtan útvesztőiben, a sumérral is megpróbálkozhatnak.

Kiss

(Hírhatár.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share